Joogit

JUOKSIJAN KEHONHUOLTO

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

juoksijan kehonhuolto kurssi

Juoksijan kehonhuolto – ohjelma lenkkeilijälle ja juoksijalle

Viihdytkö lenkkarit jalassa lenkkipoluilla? Muistatko huolehtia myös juoksijan kehonhuollosta?

Juoksijan kehonhuolto -ohjelma yhdistää joogan, kehonhuollon ja juoksuharrastuksen toisiinsa.

  • Kenelle: Juoksua harrastavalle liikkujalle ja lenkkeilijälle. Toimii hyvin myös pyöräilijälle!
  • Mitä: Juoksuharrastusta tukevia oheistreenejä; alkulämmittelyä, juoksutekniikkaa, voimatreeniä, kehonhuoltoa ja after run -venyttelyä.
  • Kesto: 2 viikkoa, tai tee omassa tahdissasi silloin, kun harjoituksille on tarvetta.

Ohjelman sisältö: Juoksijan kehonhuolto -ohjelma sisältää 6 erilaista harjoitusta: 2 erilaista ennen lenkkiä tehtävää harjoitusta, 2 erilaista lenkin jälkeen tehtävää harjoitusta, palauttavan juoksijan kehonhuolto -harjoituksen lepopäivälle, sekä voimistavan ja tekniikkaa kehittävän juoksijan oheistreenin.

Valmentajat: Ohjelman joogapainotteisista harjoituksista vastaa joogaopettajamme Henna, joka tuo joogan elementit juoksijan kehonhuoltoa tukemaan. Ohjelman juoksutekniikoista, oheistreenistä ja voimaharjoittelusta vastaa pitkän linjan valmentajamme Krisu, joka on itse entinen kilpaurheilija ja kymmenottelun Suomen-mestari – olet siis hyvissä käsissä. Lue lisää valmentajistamme täältä.

Miksi juoksijan kannattaa kiinnittää huomiota kehonhuoltoon ja oheisharjoitteluun?

Ah, miten ihanalta voikaan juokseminen parhaimmillaan tuntua! Kun askel rullaa kevyesti, maisevat vilisevät ohitse ja mieli rauhoittuu keskittymään ja nauttimaan matkasta.

Juoksijan kokemaa ihanaa flow'ta edistää hyvin rullaava juoksutekniikka, vahvat tukilihakset sekä riittävä nivelten liikkuvuus. Kaikkea tätä voit kehittää myös lenkkipolun ulkopuolella, esim. ennen tai jälkeen lenkin.

Miksi juoksijan kehonhuolto -ohjelmaan kannattaa tutustua?

Juokseminen on yksinkertainen, mutta tehokas liikkumismuoto. Se on yksi meidän perusliikemalleista, ihan kuten kävelykin. Jokainen meistä omaa luonnollisen etenemistavan – kävely- ja juoksutekniikan. Kävelyaskeleen tai juoksun tulisi pyrkiä mahdollisimman rentoon liikkeeseen. Asento on ryhdikäs, lantio pysyy korkealla, core sen päällä, ja ylävartalo kevyesti etukenossa. 

Omaa luonnollista etenemistapaa voi kuitenkin kehittää!

Tiesitkö, että 5 kilometrin lenkin aikana otat melkein 5000 askelta? Puutteellinen etenemistekniikka ja heikot nilkan, polven ja lantionseudun tukilihakset saattavat altistaa rasitusvammoille, kuten esim. penikkavaivoille tai polvi- ja alaselkäkivuille. Eikä ihme, koska juoksuaskeleen aikana kehon niveliin voi kohdistua törmäysvoimia jopa 8 kertaa oman kehonpainon verran.

Suurin osa juoksusta syntyneistä rasitusvammoista voidaan minimoida juoksijan tukivoimaharjoitteilla ja hyvällä juoksutekniikalla. Koska yleisimmät juoksuvammat liittyvät alaraajojen voiman ja hallinnan puutteesta, on hyvä ymmärtää, miksi ja miten juoksulihaksistoa voi harjoittaa.

Juoksijan kehonhuolto -ohjelmassa pääset huoltamaan lihaksia ja niveliä lenkkiä ennen ja lenkin jälkeen, sekä opit hyödyllisiä vinkkejä juoksutekniikkaan. Vahvistat myös tukilihaksiasi hauskalla juoksijan oheistreenillä.

Tule mukaan kohti vapaampaa liikkumista – ja nauti kevyesti rullaavasta juoksuaskeleesta!

 

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen