Joogit

Tietopankki

Joogaa aloittelijoille

Tämä on tietopankki joogan aloittelijalle sekä jokaiselle, joka haluaa oppia lisää joogasta. Löydät vinkkejä joogan aloittamiseen ja saat vastauksia kysymyksiisi. Tervetuloa ahmimaan inspiraatiota!

Haluaisitko aloittaa joogan?

Olet oikeassa paikassa. Joogan aloittaminen on helppoa, sillä pääset alkuun ilman sen suurempia välinehankintoja. 

Tarvitset vain itsesi, mukavat vaatteet sekä joogamaton verran tilaa. Aloita vaikka 10 minuutin harjoituksella!

Jooga sopii kaikille, myös aivan aloittelijoille. Haluamme madaltaa aloittamisen kynnystä jakamalla aiheesta mahdollisimman paljon tietoa. 

Löydät täältä siksi lukuisia ilmaisia oppaita joogan aloittamiseen ja harrastamiseen. 

Tästä pääset heti kokeilemaan ilmaiseksi joogaa. Jatka lukemista alta.

Joogavinkkejä ja inspiraatiota aloittamiseen? Tilaa uutiskirje!

JOOGAN ENSIASKELEET:

Unohda stereotypiat

JOkainen voi löytää oman tapansa joogata.

Jos mielessäsi on mikä tahansa stereotypia tai mielikuva joogan harjoittajasta, voit luopua siitä. Murramme joogamyytit ja tulet nopeasti huomaamaan, että jooga todella sopii aivan kaikille.

Miksi näin? Alla muutama perustelu.

Haluatko tietää lisää? Lue artikkelimme aiheesta kenelle jooga sopii. Opastamme, millainen jooga sopii esimerkiksi kankealle, stressaantuneelle, sähköjänikselle, raskaana olevalle, uupuneelle, ylipainoiselle – ja paljon muuta.

JOOGA ON KAIKILLE, MUTTA:

Jokainen joogatunti tai asento ei ole kaikille.

Ehkä olet joskus kokeillut joogaa ja todennut, että se ei ollut sinun juttusi? Tuntuiko harjoitus liian hitaalta, nopealta, helpolta, vaikealta, tuskalliselta, hihhulilta, tai jotain muuta? 

Älä huoli – meistä jokainen on joskus ollut joogatunnilla, joka ei tuntunut omalta.

Joogaharrastuksessa olennaista on löytää itselleen sopiva joogatyyli ja -opettaja, joka resonoi. Parhaiten löydät oman tapasi joogata, kun kokeilet erilaisia tunteja. 

Joogatyylejä on kymmeniä, joogaopettajia on satojatuhansia.

Jokainen joogatunti on erilainen. Toiset rakastavat voimakkaiden tuntien tarjoamaa fyysistä haastetta, toiset kaipaavat joogalta pysähtymistä ja rauhaa.

Jos haluat antaa joogalle mahdollisuuden, niin voit kokeilla 7 päivän joogaohjelmaamme nyt ilmaiseksi. 

Saat helppoja, 10-20 minuutin harjoituksia erilaisiin arjen hetkiin virkistävästä aamujoogasta rentouttavaan unijoogaan.

joogaa aloittelijalle

Mitä jooga oikein on?

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitus, joka yhdistää kehon, mielen ja hengityksen. Joogalla on lukuisia fyysisiä ja henkisiä terveysvaikutuksia.

JOOGA ON:

  1. kokonaisvaltaista hyvinvointia
  2. muutosta
  3. läsnäoloa
  4. tasapainoa
  5. yhteyttä

Voit lukea syväluotaavamman artikkelin aiheesta täältä. Tutustu myös tietopankkiimme nimeltä Joogan ABC.

10 syytä aloittaa jooga

Jooga rauhoittaa:

170
Syke
100
Stressitaso
8
Mieliala

Millainen jooga sopii ALOITTELIJALLE?

Aloita helpommasta tunnista

Vaikka kirjakaupat notkuisivat joogakirjoja, suosittelemme silti aloittamaan joogan ammattitaitoisen opettajan kanssa.

Osallistu nettijoogatunnille tai piipahda paikkakuntasi joogastudiolla.

Kannattaa valita tunti, jonka kuvauksessa kerrotaan sen sopivan aloittelijalle. Kokeile esim. tätä aloittelijan joogapolkua, joka opastaa sinut lempeästi joogan maailmaan!

Mitä joogatunnilla tehdään?

Joogatunnin sisältö riippuu paitsi opettajasta, myös joogalajista.

Aloittelijoiden tunneilla useimmiten joogataan rauhallisessa tahdissa, opettajan kertoessa asentojen turvallisesta tekniikasta.

Joogatunnilla voidaan asanaharjoittelun lisäksi tehdä esimerkiksi hengitys-, rentoutus- ja meditaatioharjoituksia.

Aloita jooga jo tänään

Jotta pääset nauttimaan joogan hyödyistä mahdollisimman pian, suosittelemme tutustumaan aloittelijoille ja harrastajille kehittämäämme Heimoon.

Joogit Heimo on matalan kynnyksen nettijoogapalvelu, josta löydät paljon aloittelijalle sopivia, 5–60 minuutin harjoituksia. Saat lisäksi yhteisön ja opettajan viikoittaisen tuen.

Joogavälineet ALOITTELIJALLE

Mitä tarvitset joogan aloittamiseen?

tärkein väline olet sinä

Välineurheilija: joudumme tuottamaan sinulle pettymyksen. Jooga on laji, jossa pääsee mainiosti alkuun ilman varusteita. Jooga onnistuu tarpeen tullen vaikka nurmikolla, laiturilla, lattialla, sängynpohjalla tai bussin penkillä. 

Joogaharjoitus on niin monimuotoinen, että löydät hetkeen sopivan tavan nauttia joogan hyödyistä tilanteessa kuin tilanteessa.

Tärkein välineesi on oma kehosi, mukavissa vaatteissa. Kotioloissa nekään eivät ole pakolliset.

Jos panostat yhteen joogavälineeseen, panosta joogamattoon. Alkuun pääset myös tavallisella jumppamatolla tai vaikka olohuoneen matolla, mutta lupaamme, että laadukkaan joogamatton hankinta on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Hyvinvointina, stressittömyytenä sekä miellyttävänä harjoituksena.

Joogatunneilla käytetään apuvälineinä joogamaton lisäksi mm. joogablokkeja, joogabolstereita sekä joogavöitä. Välineillä on useita käyttötapoja: niillä esimerkiksi tuetaan kehoa siten, että asennosta tulee turvallisempi, tai helpotetaan asentoa omalle kehollesi sopivammaksi.

 

valitse sinulle sopiva joogamatto

Joogamaton hankinta on pieni askel yhteiskunnalle, mutta suuri harppaus joogille! 😀

Jokainen itselleen sopivan maton löytänyt tietää miten ihanalta oma, laadukas joogamatto tuntuu. Oikean maton kanssa asanat helpottuvat ja harjoitus tuntuu miellyttävältä. Lisäksi oman joogamaton käyttäminen on lainamattoja hygieenisempää.

Kun aika on kypsä ja joogamaton hankinta ajankohtaista, tutustu joogamaton osto-oppaaseemme. Kerromme, mikä valinnassa on tärkeää, ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

lisälukemista joogan aloittelijalle (miksei muillekin):

Oppaita joogan aloittamiseen
joogan asana

Mitä jooga on?

Mitä jooga tarkoittaa? Mitä jooga on? Sukellamme tässä artikkelissa joogan maailmaan ja vastaamme kysymyksiin, joita aloittelijat usein pohtivat. Tervetuloa! Joogaharjoitus

Avaa opas »
Lisää iloa joogasta

Muuta hyödyllistä

Joogit.fi

Kirjautuminen