Joogit

Kahvakuulalla kuntoon 30 päivässä – kahvakuulan treeniohjelma!

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

kahvakuula treeniohjelma

Kahvakuulan treeniohjelma kotiin

Löytyykö kotoa kahvakuula? Tuntuuko, että kroppa kaipaisi hieman voimaa ja puhtia? Tervetuloa kahvakuulan treeniohjelman pariin!

   • Kenelle: Kaikentasoisille liikkujille

   • Mitä: Kahvakuulatreenit, jotka tukevat voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta, vasta-alkajat huomioiden

   • Kesto: 4 viikkoa

   • Ohjelman sisältö: 8 harjoitusta

   • Valmentaja: Kristian Popov (lue lisää Joogit-valmentajista täältä.)

  Kahvakuulatreeni on erittäin monipuolista ja sopii eri tasoille liikkujille ja tavoitteille. Kahvakuulatreeniohjelman avulla kehität voimaa, kestävyyttä, tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiota.

  Lisäksi kahvakuula on tehokas tapa treenata kotona sekä sopii mainiosti esimerkiksi vastapainoksi rauhallisen joogan rinnalle.

  Jos kaipaat voimaa, energiaa, sykettä ja hikeä sekä haluat nostaa kuntosi uudelle tasolle, niin tämä ohjelma on tehty sinulle. Tervetuloa!

  Kahvakuulan treeniohjelma sisältyy Joogit-jäsenyyteen. Jos olet jäsen, kirjaudu sisään ja paina "aloita ohjelma" -nappia sivun lopusta. Jos jäsenyytesi ei ole tällä hetkellä aktiivinen, tilaa täältä ilmainen kokeilu tai aktivoi jäsenyytesi.

  Kenelle kahvakuulatreeni sopii?

  Kahvakuula treeniohjelma kotiin

  Kahvakuulan treeniohjelma sopii sinulle, joka etsit hauskaa tapaa treenata kotona tai kuntosalin ulkopuolella. Kahvakuulatreenin voi tehdä melkein missä tahansa, joten se sopii hyvin, jos sinulla ei ole pääsyä kuntosalille tai haluat harjoitella kotona omassa rauhassa. Voisi melkein sanoa, että kahvakuula sopii kaikille.

  Jos olet aloittelija, kahvakuula on hyvä tapa aloittaa kuntoilu, sillä se tarjoaa monipuolisen treenimuodon, joka kehittää koko kehoa. Aloittelijoiden kannattaa aloittaa kevyemmistä painoista ja keskittyä liikkeiden oikeaan tekniikkaan.

  Jos olet kuntosalin harrastaja, kahvakuulailu voi olla hyvä lisä kehonrakennukseen ja voimaharjoitteluun. Se auttaa parantamaan voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta sekä tuo uuden toiminnallisen ärsykkeen perinteiseen lihasvoimaharjoitteluun kuntosalilla.

  Jos olet urheilija, kahvakuulatreeni voi olla hyvä tapa parantaa urheilusuoritusta, sillä se kehittää kehon voimaa, motoriikka ja kestävyyttä. Erityisesti urheilulajit, jotka vaativat nopeutta, tasapainoa ja liikkuvuutta, voivat hyötyä kahvakuulailusta; esim. pallopelit.

  Jos olet seniori-liikkuja, kahvakuula voi olla hyvä tapa ylläpitää lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Kahvakuulailu on myös matalan kynnyksen treenimuoto, joka sopii paremmin nivel- ja lihaskipujen kanssa kamppaileville henkilöille, kunhan valitset sopivan kevyen kuulan.

  Jos tavoitteenasi on pudottaa kestävästi ja terveellisesti painoa, kahvakuulatreeni on hyvä tapa parantaa kehonkoostumusta. Se auttaa rakentamaan lihaksia, mikä puolestaan lisää kehon energiankulutusta.

  Jos olet aloittelija, suosittelen keskittymään liikkeiden tutustumiseen oikealla tekniikalla ja rauhalliseen tahtiin. Jos olet epävarma sopiiko kahvakuulailu sinulle, suosittelen konsultoimaan ensisijaisesti omaa lääkäriä tai fysioterapauttia. Voit myös kysyä meiltä jos jokin arveluttaa kuulailussa, autamme mielellämme! Saat meihin yhteyden täältä.

  Miten kahvakuulan treeniohjelma etenee?

  Ohjelmassa on kaksi harjoitusta viikossa:

    • Toinen harjoitus on sykettä nostattava HIIT-treeni

    • Toinen harjoitus on rauhallisempi, voimaa kehittävä harjoitus.

   Harjoitukset kestävät 15-25 minuuttia. Ne on helppo yhdistää viikkokalenteriin joogan tai oman harrastuksen kylkeen.

   Aluksi tutustumme kahvakuulaotteisiin sekä perusliikkeisiin. Ohjelma etenee pikkuhiljaa haastavampiin harjoituksiin ja liikkeisiin.

   Tarjoan aina harjoituksissa sopivia vaihtoehtoja, helpotuksia aloittelijalle ja haasteita konkarille. Säädä treeni tavoitteillesi ja tasollesi sopivaksi!

   Minkä kokoinen kahvakuula kannattaa valita?

   kahvakuula ohjelma kahvakuulatreeni

   Alkuun on hyvä pohtia, että miten painava kahvakuula sopii tähän kahvakuulan treeniohjelmaan – juuri sinulle. 

   Hyvä kahvakuula sinulle riippuu monesta tekijästä, kuten omasta fyysestä kunnosta, kokemuksesta kahvakuulaharjoittelusta sekä tavoitteista.

   Kahvakuulien painot vaihtelevat välillä 4–48 kiloa. Meidän treeneissä suosittelemme naisille 6–12 kilon ja miehille 10–20 kilon painoista kahvakuulaa.

   Aloittelijalle tai seniorille hyvä kahvakuula voi olla 4-6 kilon painoinen alkuun – ja siitä voit edetä vähitellen raskaampin painoihin voimien kasvaessa.

   Konkarille voi sopia raskaampi kuula. Kahvakuula tehdään useimmiten koko vartalolle, ja tietyissä liikkeissä naiset voivat käyttää yli 12 kilon ja miehet yli 20 kilon painoisia kuulia. Esimerkiksi isoissa moninivel- tai heiluriliikkeissä, kuten maastavedossa tai etuheilautuksessa kuulan paino voi olla isompi.

   Ihannetilanteessa sinulla on kotona kaksi kahvakuulaa; yksi painavampi kuula isoja moninivelliikkeitä varten, sekä yksi kevyempi kuula tekniikkaharjoittelua sekä pienempiä yläkroppaliikkeitä varten (esim. pystypunnerrus).

   Tärkeintä on löytää juuri itselle sopiva kahvakuula, joka on mukava käyttää ja joka mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan treenin. Kannattaa kokeilla eri painoisia ja -kokoisia kahvakuulia ja valita sellainen, joka tuntuu sopivalta omaan käteen ja treenitavoitteisiin.

   Tervetuloa kuulailemaan ja nostamaan kuntoa Krisun kanssa!

   Ohjelman sisältö

   OHJEET JA VINKIT

   Joogit.fi

   Kirjautuminen