Joogit

Liikkuvuus kuntoon kotona: 3 viikon liikkuvuusharjoittelu

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

liikkuvuusharjoittelu

Haluaisitko kehittää liikkuvuuttasi?

Liikkuva joogi -ohjelma on yhdistelmä liikkuvuus – ja voimaharjoittelua, joka luo hyvät perusteet toiminnalliseen ja liikkuvaan kehoon tukien joogaa ja arkielämän liikkumista. 

Ohjelma toimii erinomaisesti kestävän joogaharjoittelun tukena, mutta sopii kenelle tahansa (vaikka et joogaisi lainkaan). Ei vaadi aiempaa kokemusta!

  • Kenelle: Kaikille, jotka haluaa lisätä niveliin liikkuvuutta, voimaa ja terveyttä. 
  • Mitä: Toiminnallisen liikkuvuuden ja voiman lisäämisen aktiivisen liikkuvuusharjoittelun kautta. 
  • Kesto: 3 viikkoa
  • Hinta: Sisältyy Joogit-jäsenyyteen, alk. 12,25€/kk. Hanki jäsenyys täältä!
Pitääkö minun olla notkea, jotta voin tehdä liikkuvuusohjelman?
Ei, sinun ei tarvitse olla ennestään notkea tehdäksesi tämän ohjelman. Rautakanget tervetulleita. :) Liikkuvuus kehittyy harjoittelemalla!

Minulla on jo melko hyvä liikkuvuus, onko tästä minulle hyötyä?
Kyllä! Vaikka olisit luonnostaan notkea, on silti hyödyllistä harjoittaa liikkuvuutta myös aktiivisemmin ja oppia sen myötä kehostasi uutta. Löydät ohjelman avulla uudenlaisia tapoja huoltaa kehoasi ja ylläpitää liikkuvuuttasi, ja saatat oppia jotain aivan uutta!

Liikkuvuus ja toimintakyky arjessa – mitä se tarkoittaa?

Monesti liikkuvuus mielletään venyttelynä, notkeutena tai mahdollisimman suurena liikelaajuutena. Tärkeä osa liikkuvuutta on kuitenkin myös se, että kehossa on riittävästi voimaa – että pystymme myös kontrolloimaan liikettä oman liikkuvuuden rajoissa silloin, kun nivel on ääriasennossa.

Toimiva ja terve keho on siis parhaimmillaan sekä liikkuva että vahva!

Liikkuvalla keholla tarkoitamme Joogit-palvelussa normaalia liikkuvuutta ja toimintakykyä, emme niinkään äärimmäistä notkeutta. Tavoitteenamme on siis liikkuvuusharjoitteilla edistää toimintakykyistä, vahvaa & liikkuvaa kehoa, jossa on hyvä olla, harrastaa, elää ja touhuta. Toimintakykyä silmälläpitäen haluamme siis kehon liikkuvuuden olevan hyödyllinen ja käytännöllinen.

Tämä ohjelma siis sopii kenelle tahansa, joka haluaa oppia kehostaan lisää sekä edistää sen hyvinvointia, liikkuvuutta ja voimaa.

Mitä LIIKKUVA JOOGI -ohjelma pitää sisällään?

Menetelmät: Liikkuva jooga -ohjelmassa käytetään dynaamista liikkuvuusharjoitteita, jännitys-rentoutus menetelmää sekä vahvistavia movement harjoitteita. Nämä menetelmät lisäävät liikkuvuutta ja toimintakykyä lonkkiin, selkärankaan ja olkapäihin, samalla vahvistaen niveliä koko liikeradalta. Harjoitukset auttavat sinua joogassa ja harrastuksissa, mutta ennen kaikkea toimimaan paremmin päivittäisessä elämässä. Kurssi sopii ihan kaikille liikkujille ja joogeille. Odotan innolla, että tulet pian liikkumaan kanssani!

Ohjelman sisältö: 7 harjoitusta, kestoltaan 15-20 min. Harjoitukset voi tehdä 3 viikon suunnitelman mukaisesti tai omassa tahdissa. Harjoituksissa keskitymme aina kerralla yhteen kehon osaan ja lihasryhmään. Käymme läpi tärkeimmät nivelet; lonkat, selkärangan sekä olkapää-hartiarenkaan. Viimeisellä tunnilla yhdistämme käydyt harjoitukset ja integroimme nämä alueet koko kehon liikkeeksi.

Valmentaja: Joogit-valmentaja, personal trainer, entinen kilpaurheilija sekä pitkän linjan liikunnan ammattilainen Kristian Popov, eli tuttavallisemmin Krisu. Lue Krisusta lisää täältä. Voit kysyä Krisulta vinkkejä ja apua harjoituksiin kommentoimalla videoiden alle – Krisu vastaa kysymyksiisi. 🙂

https://joogit.fi/joogit-valmentajat/
Vinkki: Kun olet valmis, voit aina palata ohjelmaan joko kokonaan tai yksittäisille tunneille, joista sinulle oli erityisesti hyötyä. Valitse yksi kohdealue mihin kiinnität huomiota seuraavan kuukauden ajan ja vaihda nivelkohtainen treeni kuukauden päästä. 

Ohjelman jälkeen: Jos haluat parhaat tulokset, suosittelemme tekemään ohjelman harjoituksia pitkäjänteisesti. Jatka siis 3 viikon jälkeen uudella kierrolla. Tai jos ohjelman jälkeen sinulla on kohdealue johon haluat keskittyä, voit valita vain nämä harjoitukset. Esimerkiksi haluat erityisesti lonkat liikkuviksi – valitse silloin vain lonkan alueen treenit tehtäväksi. Tee tällöin kyseiset treenit kertaalleen viikossa. Tulevaisuudessa voit keskittyä pelkästään yhteen kohdealueeseen. Kehosi tykkää kun sille annetaan sopivasti ärsykettä ja sitä lisätään matkan varrella. Kehosi adaptoituu matkan varrella ja tässä tapauksessa käytettävä liikelaajuus paranee. 

Tervetuloa mukaan!

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen