Joogit

Polvet kuntoon: polvikurssi liikkujalle tai joogille!

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

Polvet kuntoon kotona – kehitä itsellesi luodinkestävät polvet!

KENELLE – Liikkujalle tai joogille, joka haluaa parantaa polven lihasvoimaa, liikkuvuutta ja hallintaa.
MITÄ – Polvia vahvistava lihaskunto-ohjelma ja vinkit joogaharjoitukseen polvien näkökulmasta
KESTO – Tee omassa tahdissasi, tarpeesi mukaan
SISÄLTÖ – 3 eri tasoista harjoitusta polville + 6 lyhyttä joogavinkkivideota polville
VALMENTAJAT –Personal Trainer & Movement Coach Kristian Popov ja joogaopettaja Henna Haapanen (lue lisää Joogit-valmentajista täältä)

Arjen näkökulmasta polvet ovat olennainen osa toimivaa kehoa, ja niiden terveys ja toimintakyky vaikuttavat merkittävästi päivittäiseen elämään ja fyysiseen suorituskykyyn.

Polvien hyvä kunto ja niiden terveyden ylläpito ovat tärkeitä pitkäaikaisen liikkumiskyvyn ja elämänlaadun kannalta.

Saamme usein jäseniltämme viestejä, että "polveen sattuu tässä asennossa" tai "mitä voin tehdä, kun polveni eivät kykene tuohon asentoon/liikkeeseen?"

Siksi laadimme tämän polvikurssin!

Polvet kuntoon -kurssilla kehitämme polvien luonnollista liikerataa, voimistamme polvinivelen ympärillä olevia lihaksia ja vahvistamme polvia liikuttamaan meitä niin arjessa, harrastuksissa kuin joogamatolla.

>> Kurssi sisältyy Joogit-jäsenyyteen, joten jos olet jäsen, skrollaa alas ja paina “ALOITA KURSSI” -nappia niin pääset videoihin käsiksi!

(Jos et ole vielä jäsen, pääset liittymään jäseneksi täältä.)

Polvet kuntoon liikkeen avulla!

POLVET KUNTOON polvikurssi

Polvet tarvitsevat liikettä – myös ”ei-niin-toimivat” polvet.

Polviniveltä kannattaa siis liikuttaa, vahvistaa ja sopivasti kuormittaa. Mielellään ennaltaehkäsevästi jo hyvissä ajoin, mutta jos luet tätä artikkelia, todennäköisesti sinulla on jo polvikipua tai vaivoja.

Jos olet toipunut polvivammasta, tai sinulla on todettu polven nivelrikko, joka haittaa liikkumista, huolenpito on kriittisen tärkeää – varsinkin, jos haluat toimivat polvet tulevaisuudessa.

Jos syystä tai toisesta tunnet kipua polvissa, on tärkeää vahvistaa polvien ympärillä olevia lihaksia, kuten taka-ja etureisiä, reiden ulkosyrjän lihaksia ja pohkeita. 

Hyvä uutinen on se, että on olemassa polven voimaharjoituksia, jotka eivät vaadi täyttä polven koukistamista ja voit aloittaa niiden tekemisen vaikka heti!

Emme halua ajatella polvea yksikkönä, vaan kokonaisuutena nilkan ja lonkan kanssa. Näin kaikkia polvea tukevia lihasryhmiä tulee aktivoida. 

Fiksuilla, polvia voimistavilla liikkeillä on kokemuksemme mukaan ollut suuria vaikutuksia asiakkaiden polvien toimintakykyyn sekä elämänlaatuun!

Personal Trainerin, Movement Coachin ja Joogit-valmentajan Krisun (kuvassa) terkut kurssilaisille:

“Olen itse aiemmin kärsinyt hyppääjän polvesta, minkä lisäksi polveni eturistiside on katkennut kahdesti, nivelkierukka hajonnut ja minulla on todettu myös Bakerin kystä polven takataipeessa. Käytännössä polveni ovat olleet siis täysin romuna.

Olen säännöllisellä ja fiksulla harjoittelulla saanut polveni kuitenkin hyvään kuntoon, ja nykyään pystyn liikkumaan niiden kanssa monipuolisesti, kivutta. Tällä kurssilla jaan osaamiseni ja polvivinkkini sinulle, jotta sinäkin saisit toimivat polvet niin arkeen kuin harrastuksiisi!”

– Krisu (Joogit-valmentaja)


POLVET KUNTOON -KURSSIN SISÄLTÖ JA OHJEET OSALLISTUJALLE:

TÄRKEÄÄ: Muista aina noudattaa oman polven kuntoutuspolkua, jonka olet saanut lääkäriltä tai fysioterapautiltasi – tämä kurssi ei korvaa lääkärin/fysioterapeutin kuntoutusta.

Polvet kuntoon -kurssi sisältää yhteensä 9 erilaista videota, jotka on jaettu kahteen kategoriaan:

  • Polvea kuntouttavat ja voimistavat kotiharjoitukset Krisun kanssa (3 harjoitusta)
  • Joogavinkit polville erilaisissa jooga-asennoissa Hennan kanssa (6 miniharjoitusta)

On tärkeää, että teet nämä harjoitukset sinulle sopivalla tasolla.

Lue alta, mikä taso on sinulle tällä hetkellä sopivin ja pysy siinä harjoituksessa niin kauan, kunnes tunnet polvien vahvistuneen ja liikkeiden helpottuneen – siirry vasta sen jälkeen seuraavaan polviharjoitukseen.

>> Parhaat tulokset saat, kun teet harjoituksen 2-3 kertaa viikossa, vähintään 3 viikon ajan, mutta voit pysyä valitsemallasi tasolla niin pitkään kuin on tarpeen.

Polviharjoitus 1: Sopii esim. nivelrikkoon ja vamman jälkeisen kuntoutuksen tueksi. Harjoituksessa keskitytään polven liikeratojan lisäämiseen ja lihasten aktivointiin. Ei syviä kyykkyä eikä raskaita kuormia.

kipean polven kuntoutus

Polviharjoitus 2: Sopii sinulle sitten, kun polven liikerata on jo normaali, mutta polvi kaipaa lisää voimaa, hallintaa ja tukea. Harjoituksessa vahvistetaan uusia liikeratoja ja lisätään enemmän polven koukistusta. Mennään niin syvälle kyykkyyn kuin pystytään – kevennetysti.

polven voimistus kotitreeni

Polviharjoitus 3: Sopii esim. aktiiviliikkujalle tai joogille, joka haluaa vieläkin toimivammat polvet, joissa on pelivaraa harrastuksia ja yllättäviä tilanteita varten. Harjoituksessa kehitetään uutta voimaa polvien ympärille. Kyykätään jo syvemmälle ja annetaan sopivasti kuormaa sekä haastetta, jotta polvista tulee entistä vahvemmat.

liikkujan vahvat polvet

Jokaisen keho on erilainen. Riippuen polviongelmasi laajuudesta nämä harjoitukset voivat joko olla sinulle todella hyödyllisiä –tai eivät välttämättä sovi sinulle. Muista kuunnella sekä kehoasi että noudattaa lääkärisi/fysioterapeuttisi ohjeita, kun harjoittelet.

Joogavinkit polville erilaisissa jooga-asennoissa (6 videota)

polvi kipu joogassa

Jooga-asennot on jaettu tässä osiossa kuuteen eri kategoriaan. Katso näistä ne, jotka tiedät omille polvillesi haasteellisiksi asennoiksi. Tarkoitus on, että voit hyödyntää videoiden vinkkejä jatkossa omissa joogaharjoituksissasi. 🙂

  • Polvikipu, kun polvi koskettaa maata
  • Polvikipu lantionnostossa, sillassa tai jousiasennossa
  • Polvikipu polvi-istunnassa
  • Polvikipu kyyhkyasennossa
  • Polvikipu soturiasennoissa
  • Yliojentuva polvi seisoma-asennoissa (esim. pyramidi, trikonasana)

Toivottavasti kurssista on sinulle paljon hyötyä! Voit kommentoida jokaisen videon alle kysymyksiä ja kokemuksiasi, me valmentajat vastaamme kommenteissa sinulle. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen hello@joogit.fi, vastaamme myös siellä. 🙂


Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen