Joogit

7 päivän kasvojoogan kurssi – opi kasvojoogan perusteet!

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

kasvojooga kurssi

Opi kasvojoogan perusteet kasvojoogan kurssilla!

Kasvojoogakurssi on sinulle, joka olet kiinnostunut kasvojoogasta ja haluat oppia siitä lisää. 7 päivän kasvojoogan kurssi sopii kaikille kasvojoogasta kiinnostuneille ikään ja kokemukseen katsomatta.

Kurssilla pääset tutustumaan erilaisiin kasvojoogaharjoituksiin ja saat hyvän käsityksen siitä, mistä kasvojoogassa on kyse ja opit, mikä minkäkin harjoituksen tarkoitus ja hyöty on. 

Kasvojoogakurssin harjoitusvideot ovat tallenteita, joten voit tehdä niitä omassa tahdissasi missä ja milloin sinulle sopii – tarvitset vain itsesi ja nettiyhteyden.

 • MITÄ: 7 päivän kasvojooga kurssi, sisältää 7 erilaista kasvojoogaharjoitusta.
 • KENELLE: Kaikille kasvojoogasta kiinnostuneille.
 • KESTO: 1 viikko, mutta kasvojoogan hyödyt saadaan säännöllisellä harjoittelulla, eli suosittelemme nappaamaan videoilta sinulle toimivimmat harjoitukset ja lisäämään ne vaikka aamu- tai iltarutiineihisi.
 • SISÄLTÖ: 7 erilaista kasvojoogavideota.
 • VALMENTAJA: Päivi Salminen, Suomen kokenein kasvojoogaopettaja ja -kouluttaja. Lue lisää Päivistä täältä.
Lue alempaa kurssilaisten palautteita!

Mitä kasvojooga on?

Kasvojooga kohdistuu kehon näkyvimpiin mutta usein laiminlyödyimpiin lihaksiin – kasvoihin.

Kasvojoogan avulla pyritään rentouttamaan arjessa ylityöskenteleviä lihaksia ja aktivoimaan sellaisia laiskottelijalihaksia, joiden toiminta olisi hyvinvointimme kannalta tärkeää. 

Tämä tasapaino tuo usein mukanaan mieluisia ulkonäkömuutoksia lukuisten muiden hyötyjen ohella.

Säännöllisen kasvojoogan hyötyjä:

 • Hampaiden yönarskuttelun ja yhteen puremisen väheneminen
 • Ruutujen tuijottamisesta väsyneiden silmien rentouttaminen
 • Kasvojen lihakset muotoutuvat, mikä toimii luonnollisena kasvojen kauneimpien piirteiden korostajana
 • Kasvojooga vilkastaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa ihossa
 • Kasvojooga kasvojen alueen verenkiertoa, jolloin iho kirkastuu, puhdistuu ja hehkuu
 • Kasvojooga vähentää tavaksi tullutta kasvojen mutristelua / kulmien kurtistamista, jotka saattavat aiheuttaa jopa päänsärkyä sekä tehdä ilmeestämme väsyneen / vähemmän lähestyttävän
 • Kasvoharjoituksia käytetään myös lääketieteen puolella mm. puheterapiassa ja unikoulussa

(Kirjasta: Päivittäinen kasvojooga / Päivi Salminen)

Kasvojoogakurssin tavoite

Kasvojooga kurssi Joogit Päivi Salminen

7 päivän kasvojoogakurssi on kasvojoogan "tehokuuri", jossa viikon ajan tutustutaan kasvojoogaan ja sen erilaisiin hyötyihin ja harjoituksiin.

Saat jokaiselle päivälle oman, erilaisen kasvojoogavideon, jonka voit tehdä omassa tahdissasi.

Kurssin videot ovat pituudeltaan n. 15–20 minuutin mittaisia, sillä kasvojoogaopettajamme Päivi Salminen opettaa sinulle videoilla paitsi liikkeet ja harjoitteet, myös niiden perustelut – miksi mitäkin tehdään.

Kurssin tavoite:

Kasvojoogakurssin tavoitteena on, että opit kasvojoogan tärkeimmät ja hyödyllisimmät harjoitteet, joista voit valita kurssin jälkeen itsellesi sopivimmat ja lisätä harjoitteet omaan arkeesi.

Tarkoitus on, että kasvojoogakurssin käytyäsi osaat harjoitella halutessasi myös itsenäisesti tai lyhyempien harjoitusvideoiden parissa, kun osaat jo perusteet ja tiedät, mitä teet ja miksi.

Saadaksesi pysyviä ja näkyviä tuloksia sinun ei siis tarvitse kasvojoogata 20 minuuttia päivässä loppuelämäsi ajan, vaan voit poimia harjoituksista omaan arkirutiineihin ne, jotka palvelevat juuri sinun kasvojasi parhaiten! 🙂

Ohjeet kurssille:

Kasvojoogaan tarvitset periaattessa vain itsesi. Välillä peilistä on hyötyä, joten peili kannattaa olla lähettyvillä – opettaja kertoo videoilla, kun sille on tarvetta. Kasvoöljyä / voidetta ei välttämättä tarvita, mutta jos tarvitaan, opettaja kertoo siitä videolla erikseen.

Tärkeää: Kasvojoogaathan aina puhtain käsin! 🙂

HUOMIOITHAN: Mikäli olet ollut vastikään silmäleikkauksessa tai kasvojen alueen leikkauksessa, anna kasvojen toipua rauhassa ennen kuin aloitat tai varmista lääkäriltäsi, voitko tehdä kasvoharjoituksia.

Haluatko lukea lisää kasvojoogasta ja sen hyödyistä? Kurkkaa tämä artikkeli: KASVOJOOGAN YLLÄTTÄVÄT HYÖDYT – TESTAA, ONKO KASVOJOOGASTA SINULLE APUA!

Kurssilaisten palautteita:

Olen päässyt tekemään kasvojoogaa päivittäin, nauttinut ja pitänyt hauskaa harjoitteita tehdessäni.

Päivin opetustyyli on niin hauskan hervoton, että suunpielet kääntyvät ylöspäin jo videoita seuratessa.

Lapsuus tuli mieleen kavion kopsetta tehdessä. Myös kaikki silmän liikkeet ja kielen mutrustelut tuntuivat niin tutuilta ja kotoisilta. Nähtävästi kasvojoogaa tehtiin lapsena luonnostaan eri tilanteissa. Niinpä hampaat ovat sopineet suuhun ilman oikomisrautoja tai puheterapeutilla käyntikin on ollut tarpeetonta. Hampaitten narskuttelu on minulle vierasta ja kuorsauskin on hyvin satunnaista.

Mutta vielä jäi kasvojoogan tarvetta. Silmien ympärillä olevat lihakset ovat nähtävästi laiskotelleet otsalihasten kustannuksella, eli jatkossa peura on ajovaloissa ja pöllölasit päähän ja menoksi. Ja toivottavasti jatkossa hammaslääkärini ei huomauta kireistä ja paukkuvista leukaperistäni.

Olen aina ajatellut, että kasvojooga on hienosto rouvien ajanvietettä ja ryppyjen ehkäisy päällimmäisenä tarkoituksena. Nyt ajatukseni muuttuivat. Terveysvaikutukset ovat todellisia.

Päivin opetustyyli on niin häikäisevän mukaansa tempaava ja hupaisa, sekä terveyshyödyt todettavissa, että lyhyesti ilmaistuna voin vain sanoa: Kiitos ja kasvojooga jatkoon!

PS. Kasvojooga soveltuu erinomaisesti nettikurssina tehtäväksi. Silloin voi päristellä kainostelematta ja kielikin pääsee ulkotöihin tehokkaammin.

Paula K

Olen supertyytyväinen harjoituksiin, Päivin mahtavaan asiantuntijuuteen ja tapaan selittää ja ohjata harjoitusta. On ollut erittäin helppo seurata ja tehdä harjoituksia. Olen tuntenut jokaisen harjoituksen jälkeen virkistyneeni, silmät, kasvot yleisesti mutta ennen kaikkea myös aivot.

Teen kuormittavaa aivotyötä ja näiden harjoitusten teko on yllättäen selvästi auttanut myös kuormittuneita aivojani palautumaan.

Lisäksi tuntuu, että kasvoni ilme, ainakin oman tuntemuksen tasolla, on jo näin nopeasti virkistynyt. Varmasti vielä vie aikaa, että näkyy muillekin, mutta on itselle jo positiivista tuntea “kasvojen kohotuksen” :), koska se heijastuu suoraan mielialaan ja asenteeseen arjen keskellä.

Olen jo kuusikymppinen, joten naama on jo valahtanut ja kurottaa enemmän maahan kuin taivaaseen, ja nyt tunnen, että kasvoni alkavat jälleen ikään kuin kohota.

Kiitos kasvojoogasta, ensinnäkin ohjaajalle <3 Rauhallinen ja selkeä ohjaus. Huomaan että löytyy kasvoista lihaksia joita en tiennyt olevankaan 🧐 Hymy kyllä tehoaa.

Näin pääset mukaan:

Kasvojoogakurssi sisältyy Joogit-palvelun jäsenyyteen (lue jäsenyydestä lisää täältä). Kun jäsenyytesi on voimassa, paina alta vihreää “ALOITA KURSSI” -nappia, niin olet mukana ja voit aloittaa harjoittelun vaikka heti! 🙂

Kurssi on käytettävissäsi niin kauan, kuin jäsenyytesi on voimassa.

Etkö ole vielä jäsen tai onko jäsenyytesi umpeutunut? Tilaa jäsenyys täältä!

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen