Joogit

Ilmajooga kotona: minikurssi ilmajoogan saloihin!

Vaikeustaso: Kaikille sopiva, Keskitaso

ilmajooga kotona ilmajoogakurssi

Ilmajooga on hauska ja erilainen tapa joogata, ja yhä useammalta löytyykin ilmajoogakangas kotoa, terassilta tai mökiltä. Jos haluaisit nauttia ilmajoogasta myös kotioloissa, tämä kurssi on sinulle!

Ilmajoogakurssin tärkeimmät infot:

KENELLE – Sinulle, joka haluat ilmajoogata kotona, oppia ilmajoogan alkeet tai lisätä repertuaariisi uusia ilmajoogaharjoitteita.
MITÄ – Ilmajoogakurssi, jonka videot on jaettu eri tasoisille ilmajoogeille aloittelijasta edistyneempiin.
KESTO –Voit tehdä kurssin omassa tahdissasi ja videot ovat saatavillasi niin kauan, kuin jäsenyytesi on voimassa.
SISÄLTÖ – 3 eri tasoista ilmajoogavideota; ilmajoogan alkeet vasta-alkajalle, ilmajoogaharjoitus kaikille tasoille, sekä edistyneempi, dynaaminen harjoitus siihen hetkeen, kun kaipaat lisää haastetta.
VALMENTAJA – Joogaopettaja ja Joogit-valmentaja Päivi Salminen – lue lisää Joogit-valmentajista täältä.

Ilmajooga kotona – miten pääset alkuun?

Ilmajoogaa pääsee kokeilemaan joogastudioilla, joilla on tarjonnassaan ilmajoogaa. Moni innostuukin lajista niin, että hankkii kotiinsa ilmajoogaliinan! Joskus kuitenkin kotona harjoittelu saattaa jäädä vähemmälle, jos ei oikein muista tai tiedä, mitä kaikkea liinan avulla voisikaan tehdä.

Tällä kurssilla tulet tutuksi liinan kanssa ja opit turvallisesti erilaisia tapoja hyödyntää ilmajoogakangasta.

Tarvitset kurssille ilmajoogakankaan, jollaisen pystyy tilaamaan esimerkiksi Pilateskaupasta. Tutustuthan huolella kankaan kiinnitysohjeisiin, jotta se on varmasti turvallisesti kiinni katossa.

Miksi joogata ilmassa, mitä hyötyä siitä on?

ilmajooga kotona kurssi

Ilmajoogakankaan avulla joogaharjoitukseen saa uusia ulottuvuuksia ja kokemuksia, joita ei välttämättä joogamatolla koe. Ilmajoogassa voit kokea painottomuuden tunteen, ihanan “lentämisen” tunteen, ja saat nauttia uudenlaisesta tavasta liikuttaa kehoa ja olla kehossa.

Ilmajoogakangas tukee kehoa ja mahdollistaa asanoita, joita ei välttämättä pysty tekemään lattialla. Ilmajoogaharjoitus, kuten muukin jooga, voi olla joko hyvin rentouttavaa ja rauhoittavaa, tai dynaamisempaa ja voimistavampaa.

Moni kokee etenkin rentouttavat asennot erityisen rauhoittaviksi ilmajoogakankaan syleilyssä ja lempeässä keinunnassa. Kokeilemalla saat selville, toimiiko se myös sinulle. 💚

Vinkkejä ilmajoogaan kotona – huomioithan nämä!

  • Jos olet ensikertalainen, osallistu ennen kotiharjoittelua livetunnille oppiaksesi perusliikkeet ja turvalliset tekniikat
  • Investoi laadukkaaseen ilmajoogakankaaseen ja varmista, että se on oikein asennettu kattoon turvallisuuden takaamiseksi
  • Tarkista, että kangas on sopivalla korkeudella: ulottuu suunnilleen lonkkaniveltesi korkeudelle.
  • Valitse (melko ihonmyötäiset) vaatteet, joissa ei ole ylimääräisiä “härpäkkeitä”, kuten vetoketjuja tai naruja.
  • Jätä korut ja hiuspinnit ym. pois, etteivät ne raavi ilmajoogaliinaa tai tartu kankaaseen. Laita pitkät hiukset kiinni.
  • Varmista, että sinulla on riittävästi tilaa ympärilläsi ja aseta joogamatto ilmajoogaliinan alle.
  • Seuraa ohjeita ja kokeile uusia asentoja vain ammattilaisen ohjauksessa, jotta tiedät, mitä teet
  • Kuuntele kehoasi ja etene omassa tahdissasi.
Lue myös tämä opas ilmajoogaan!
KURSSIN VIDEOT:

Ensimmäisellä videolla tutustutaan ilmajoogan perusteisiin. Tässä aivan aloittelijoillekin sopivassa ilmajoogaharjoituksessa totutellaan liinaan ja opetellaan perusriipuntoja, kehitetään tasapainoa liinan avulla ja hieman myös venytellään.

Toisessa ilmajoogassa kerrataan ilmajoogan riipuntoja ja opetellaan myös uusi tapa mennä pää alaspäin turvallisesti. Harjoituksessa on myös venytyksiä, joiden haastavuutta voit itse säädellä. Jos et ole ilmajoogannut aiemmin, katsothan ensin ilmajoogan alkeet.

Kolmas video on keskitason harjoitus, joka alkaa ilmajoogan aurinkotervehdyksillä. Lisäksi harjoituksessa tehdään monenlaisia inversioita ja muun muassa sivulankkuja. Tämä harjoitus ei sovi ensimmäiseksi ilmajoogaharjoitukseksi, vaan tähän kannattaa siirtyä sitten kun ilmajoogan alkeet ovat hyvin hallussa ja kaipaat lisähaastetta.

Tervetuloa lentämään, leijumaan ja nauttimaan ilmajoogan tuomista haasteista ja hyödyistä! 🙂

Ohjelman sisältö

Perusteet

Lisäharjoitusta ja uusia asanoita

Lempeää haastetta ilmajoogakonkarille

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen