Joogit

Käsilläseisontakurssi – opi seisomaan käsilläsi!

Vaikeustaso: Kaikille sopiva, Keskitaso

käsilläseisonta kurssi

Käsilläseisontakurssi, jolla opit taidon vaihe vaiheelta

Tervetuloa käsilläseisontakurssille!

Käsillä tasapainottelu on vaikuttavan näköinen fyysinen suoritus, joka haastaa voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota. Tulet harjoitellessasi oppimaan uutta, kehittymään, voimistumaan ja saat matkan varrella itsevarmuutta tekemiseen!

Vaikka monelle käsilläseisonta voi aluksi tuntua lähes mahdottomalta tehtävältä, harjoittelun eri vaiheet tarjoavat monia terveydellisiä – niin fyysisiä kuin henkisiä hyötyjä – heille, jotka rohkeasti ottavat ensimmäiset askeleensa kohti tätä hauskaa taitoa. 

Käsilläseisontakurssille et tarvitse aiempaa osaamista: kurssilla harjoitellaan taitoa turvallisesti ja fiksusti vaihe vaiheelta voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa kehittäen.


Käsilläseisontakurssin tärkeimmät infot:

KENELLE – Liikkujalle tai joogille, joka haluaa oppia seisomaan käsillä, mutta ei tiedä, mistä lähteä liikkeelle.
MITÄ – Käsilläseisontakurssi, jossa edetään vaihe vaiheelta valmistelevien, vahvistavien , taito- ja tukiharjoituksien kautta kohti vapaata käsilläseisontaa.
KESTO – Arvioitu kesto kohti taitoa 2kk+. Voit edetä kurssilla omassa tahdissasi kehittymisesi mukaan.
SISÄLTÖ – Kurssi on jaettu 3 moduuliin; jokainen moduuli sisältää 3 lyhyttä (n. 20. min) harjoitusta / viikko. Kurssi alkaa lähtötilanteen kartoituksella ja ranteita vahvistavilla rutiineilla.
VALMENTAJA – Personal Trainer & Movement Coach Kristian Popov – lue lisää Joogit-valmentajista täältä.


Käsilläseisonta on taitolaji, jonka jokainen voi oppia

“En ole riittävän vahva seisomaan käsilläni, ei riitä käsissä puhti!”

Käsilläseisonnan voi oppia melkein kuka tahansa. Vaikka käsilläseisonta vaatii voimaa, niin voimatasot eivät estä aloittamaan harjoittelua, sillä voimat kasvavat matkan varrella.

Käsilläseisonnan opettelun alkuvaihe onkin loistava tapa vahvistaa yläkroppaa, kuten ranteiden, käsivarsien, hartiaseudun sekä keskivartalon lihaksia sekä niiden liikkuvuutta.

kurssi käsilläseisonta perusteet

“Olen niin kankea, etten pääse käsilläseisonta-asentoon!”

Voimaa tärkeämpi ominaisuus käsilläseisonnassa on liikkuvuus. Lopulliseen käsilläseisontaan tarvitaan riittävästi liikkuvuutta ranne- ja olkanivelistä sekä rintarangasta. Siksi käsilläseisontakurssin harjoitusvideoilla on paljon myös liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita.

Alkuvaiheen kankeus ei estä harjoittelemista, sillä helpotetut variaatiot ja vahvistavat harjoitteet lisäävät matkan varrella liikkuvuutta ja lajinomaista voimaa. Sitten kun liikkuvuus on kunnossa, päästään linjaamaan keho suoraksi ranteiden ja hartioiden päälle.

Käsilläseisontaa ei voida kuitenkaan pitää voima- tai liikkuvuuslajina, vaan ”kässäriin” vaaditaan ennen kaikkea keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Käsilläseisontaa tuleekin ajatella taitolajina.

Kuten kaikissa taidoissa, sen oppiminen on prosessi, joka vaatii aikaa, harjoittelua ja sitoutumista. Sinun matkasi kohti vapaata käsilläseisontaa voi viedä parista kuukaudesta yli vuoteen, yksilöstä ja harjoittelusta riippuen.

Siksi käsilläseisonnasta kannattaa tehdä matka, eikä niinkään määränpäätä. Matkan varrella opit, kehityt, voimistut ja saat lisää rohkeutta ja itsevarmuutta harjoitteluun.

Sopivilla etapeilla pilkottuna tämä matka antaa inspiraatiota harjoitteluun, opettaa kehotietoisuutta ja on parhaimmillaan todella palkitsevaa! Osalle tämän hienovaraisen taidon opettelusta tuleekin elämän mittainen matka, josta löytyy aina uusia tasoja ja ulottuvuuksia. 

Lue lisää aiheesta blogistamme: OPAS KOHTI KÄSILLÄSEISONTAA.

Mitä jos käsilläseisonta pelottaa?

käsilläseisonnan perusteet

Et ole ainoa, älä huoli! Mutta pelko ei ole este harjoittelulle ja se on otettu käsilläseisontakurssilla huomioon.

Emme ole tottuneet seisomaan käsien varassa pää alaspäin, joten alkuun ajatus voi tuntua tuntemattomalta ja uhkaavalta. On siis täysin luonnollista jännittää käsilläseisontaa ja ehkä hyvä niin – se estää sinua suin päin ponnistamasta vapaaseen seisontaan ja ohjaa kohti fiksua, vaiheittaista harjoittelua.

Voitetaan pelko harjoittelun kautta, yhdessä ja pikkuhiljaa. 🙂

Käsilläseisontakurssilla harjoittelemme tekemään epämukavasta paikasta mukavamman vähitellen ja asteittain. Sinua ei siis laiteta saman tien ylösalaisin, vaan totutellaan pikkuhiljaa. Käsilläseisonta vaatii aikaa, harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Kurssi on rakennettu vaiheittain, niin että sinun ei tarvitse hypätä heti tuntemattomaan.

Miten käsilläseisontakurssi etenee?

Kurssi rakentuu introsta sekä kolmesta eri tasoisesta moduulista:

  • INTRO: Lähtötasosi selvitys + rannerutiinit ranteiden lämmittämiseen ja vahvistamiseen
  • MODUULI 1 – Perusteet haltuun (Kaikille sopiva) – kesto n. 3 viikkoa tai tilanteesi mukaan
  • MODUULI 2 – Kohti käsilläseisontaa (Keskitaso) – kesto n. 3 viikkoa tai tilanteesi mukaan
  • MODUULI 3 – Vapaa käsilläseisonta (Edistynyt) – kesto n. 3 viikkoa tai tilanteesi mukaan

Jokaisessa moduulissa on kolme erilaista harjoitusta, jotka suosittelemme tekemään viikoittain

  • Vahvistava harjoite
  • Taitoharjoite
  • Tukiharjoite

Parhaan tuloksen saamiseksi tavoitteena on tehdä jokaista harjoitusta (vahvistava, taito, tuki) kerran viikossa, eli yhteensä 3 noin 20 minuutin harjoitusta/viikko.

Ei enempää, jotta hermosto, ranteet ja hartiaseudun lihakset tottuvat uuteen kuormitukseen, saavat riittävää palautusta eivätkä ylikuormitu.

Kun aloitat kurssin, saat sähköpostiisi tarkemmat lisäohjeet jokaiseen moduuliin. Saat meihin myös yhteyden kurssin aikana, mikäli sinulla herää valmentajalle kysymyksiä.

Kauanko kestää, että opin seisomaan käsilläni?

Käsilläseisonnan oppiminen on matka, joka vaatii aikaa, harjoittelua ja sitoutumista. Sinun matkasi kohti vapaata käsilläseisontaa voi viedä parista kuukaudesta yli vuoteen, yksilöstä ja harjoittelusta riippuen.

Käsilläseisontakurssin suositusaika on vähintään 2 kuukautta.

Jos aloitat aivan alusta, jokaisessa moduulissa kannattaa viipyä vähintään 3 viikkoa ennen seuraavaan moduuliin siirtymistä.

Mikäli sinulla on säännöllistä liikuntataustaa sekä riittävä voima- ja liikkuuvuustaso, eivätkä 1. moduulin harjoitukset tuota haasteita, voit hypätä 2. moduuliin jo ensimmäisen harjoitusviikon jälkeen. Suosittelemme kuitenkin palaamaan välillä myös 1. moduulin harjoituksiin, jotta saat monipuolisuutta harjoitteluun.

Älä kuitenkaan jännitä seuraavaan moduuliin siirtymistä turhaan! 2. moduulissakin vapaaseisonta saa vielä odottaa ja siellä opetellaan oman tason mukaan seisontaa seinää vasten, joten kokeile rohkeasti seuraavan tason harjoituksia heti, kun olet totuttanut kehoa kässäriin muutaman viikon ajan.

3. moduuliin kannattaa kurkistella siinä vaiheessa, kun käsilläseisonta kasvot seinää vasteen tuntuu jo luonnistuvan. 3. moduulin harjoitteiden ääressä voi vierähtää useampi viikko tai kuukausia edistymisestäsi riippuen, mutta mihinkään ei ole kiire. Harjoittele säännöllisesti, mutta omassa tahdissasi! 🙂

Sinä pystyt tähän, ota haaste vastaan!

Käsilläseisonta on enemmän kuin pelkkää liikuntaa. Se on matka kohti parempaa fyysistä kuntoa, henkistä vahvuutta ja itsetuntemusta.

Aloita pienin askelin, kuuntele kehoasi ja nauti matkasta kohti uutta taitoa.

Tämä harjoitus tarjoaa paitsi fyysisiä etuja myös mahdollisuuden ylittää omat rajasi ja kokea suurta oppimisen iloa. Lämpimästi tervetuloa oppimaan ja innostumaan uudesta!

Näin pääset mukaan:

Käsilläseisontakurssi sisältyy Joogit-palvelun jäsenyyteen. Kun jäsenyytesi on voimassa, paina alta vihreää “ALOITA KURSSI” -nappia, niin olet mukana ja voit aloittaa harjoittelun vaikka heti! 🙂

Kurssi on käytettävissäsi niin kauan, kuin jäsenyytesi on voimassa.

Etkö ole vielä jäsen tai onko jäsenyytesi umpeutunut? Tilaa jäsenyys täältä!

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen

Joogit.fi

Kirjautuminen