Joogit

VOIMAJOOGAN PERUSTEET

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

voimajoogan perusteet kurssi

  • Kenelle: Kaikentasoisille kotijoogeille
  • Mitä: Voimajoogaharjoituksia monipuolisesti, vasta-alkajat huomioiden
  • Kesto: 3 viikkoa
  • Ohjelman sisältö: 6 harjoitusta
  • Opettaja: Saana Rasehorn (lue lisää Joogit-valmentajista täältä.)

Mitä voimajooga on?

Voimajooga, Power-jooga, Power Flow… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Voimajooga on vahvistava joogamuoto sinulle, joka kaipaat joogamatolla haastetta niin keholle kuin mielellekin.

Voimajooga lisää liikkuvuutta, vahvistaa syviä lihaksia, lisää kehonhallintaa ja tasapainoa sekä kehittää koordinaatiokykyä.

Voimajoogaa voisi siis kutsua myös joogatreeniksi – saat joogan hyödyt paketissa, jossa pääset samalla luomaan hieman liekkiä lihaksiin ja lämpöä kroppaan!

Voimajoogassa edetään asennosta toiseen flow-joogatyylisesti, hengityksen mukana. Voimajooga on hyvin lähellä flow-joogaa ja vinyasa flow’ta, mutta kutsumme sitä voimajoogaksi silloin, kun harjoitukseen on lisätty kehoa voimistavia ja sopivasti haastavia elementtejä.

Kenelle voimajooga sopii?

Voimajooga sopii kaikentasoisille joogeille ja liikkujille, jotka haluavat hieman haastaa itseään ja oppia uutta.

HUOM! Jos koet, että kaipaat tällä hetkellä enemmän rauhoittumista ja palautumista fyysisen haasteen sijaan, niin aloita esim. näistä ohjelmista: YIN-JOOGAN PERUSTEET tai ALOITTELIJAN JOOGAPOLKU.

Tämän ohjelman voimajoogaharjoitukset sopivat myös ihka ensimmäisiksi joogaharjoituksiksi joogan aloittelijalle silloin, kun kaipaat haastetta ja lämpöä lihaksiin. Harjoituksissa käydään läpi voimajoogan perusteita, kuitenkin keskittyen virtaavaan liikkeeseen eli flow’hun. 

Kuten joogassa yleensäkin, myös voimajoogassa kehon kuuntelu on tärkeässä roolissa – tee siis liikkeet omaan tahtiin ja tyyliin, nyt saa hyvällä omallatunnolla myös skipata liikkeitä!

Loppua kohden harjoitukset tarjoavat enemmän haastetta, joten voi olla hyvä edetä ohjelmaa tässä järjestyksessä. Viimeisellä viikolla otetaan mukaan hieman inversioharjoittelua, eli perusteita kohti kyynärvarsiseisontaa ja päälläseisontaa! Harjoituksessa saat kuitenkin juuri itsellesi sopivan harjoitteen, eli pääset vahvistamaan yläselkää ja keskivartaloa vaikket koskaan päälläseisontaan edes haluaisi. 🙂

Miten usein joogaharjoituksia kannattaa tehdä?

Oman fiiliksen, energiatason ja innostuksen mukaan! Periaatteessa voit tehdä voimajoogaa vaikka lähes joka päivä – pitäen kuitenkin vähintään kerran viikossa palauttavia lepopäiviä. Keho tykkää monipuolisesta liikkeestä, joten vaihtelu tekee hyvää; siksi videokirjastostamme löytyy paljon erityylisiä harjoituksia erilaisiin hetkiin ja tarpeisiin.

Suosittelemme kuuntelemaan oman kehosi tarpeita ja valitsemaan kulloinkin juuri tilanteeseesi sopivan harjoitteen: toisinaan tarvitsemme lämpöä, hikeä ja haastetta, toisinaan rentoutumista, rauhoittumista ja palautumista. Etsi siis itsellesi sopiva balanssi voimakkaampien ja lempeämpien harjoitusten välillä.

Jos toivut parhaillasi esim. uupumuksesta, voi silloin lempeämmät joogamuodot, kuten yin-jooga, lempeä flow tai hatha tai restoratiivinen levon jooga olla tähän hetkeen sopivampia valintoja. Ajoittain kuitenkin itsensä haastaminen joogamatolla tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. <3

Tervetuloa nauttimaan voimajoogan haasteista Saanan kansssa!

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen