Joogit

Kaikki ohjelmat >>

YIN-JOOGAN PERUSTEET

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

Yin-jooga perusteet joogaohjelma

Yin-jooga tutuksi! Tämä yin-joogaohjelma sisältää monipuolisia yin-joogaharjoituksia, jotka sopivat niin vasta-alkajalle kuin kokeneellekin joogille hetkiin, kun keho ja mieli kaipaa syvärentoutusta ja ihania venytyksiä!

  • Kenelle: Kaikentasoisille kotijoogeille
  • Mitä: Yin-joogaharjoituksia hetkeen kuin hetkeen, vasta-alkajat huomioiden
  • Kesto: 3 viikkoa

Mitä yin-jooga on?

Yin-jooga on palauttava joogamuoto, jossa laskeudutaan ihanan avaaviin venytyksiin, joissa viivytään pitkään. Jokainen asento rakennetaan huolella, kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.

Yin-joogassa hermosto rauhoittuu, palautuminen käynnistyy ja kehomieli rentoutuu. Lisäksi avaavat asennot huoltavat kehoa lisäten liikkuvuutta ja helpottaen lihasjumeja.

Yin-joogassa käytetään usein apuvälineinä esimerkiksi vilttejä, tyynyjä, joogablokkeja, joogabolsteria tai joogavyötä, joilla tuetaan asentoja mukaviksi ja yksilöllisesti kunkin keholle sopiviksi. Pääset kuitenkin pitkälle pelkillä kotoa löytyvillä tyynyillä ja vilteillä! Jos haluat tutustua tarkemmin joogassa käytettäviin välineisiin, niin lue tämä artikkeli: Joogavälineet esittelyssä!

Miten usein yin-joogaa kannattaa tehdä?

Yin-jooga on oiva työkalu stressinhallintaan – kun tavoitteenasi on parempi palautuminen, hyvät yöunet ja mielen rauhoittaminen, kannattaa yin-joogalle varata mielellään kaksi iltaa viikossa. Tämä joogaohjelma on jaoteltu valmiiksi kolmen viikon ajalle, mutta voit toki tehdä sen juuri sinulle sopivaan tahtiin!

Suosittelemme sisällyttämään viikkoosi yin-joogan lisäksi myös dynaamisempia joogaharjoituksia, joissa liikutetaan kehoa – näin saat kehollesi monipuolista harjoittelua. Löydät siksi videokirjastostamme monipuolisesti sekä liikkuvampaa ja voimakkaampaa kuin rentouttavaa ja rauhoittavaakin joogaa.

Kenelle tämä yin-joogaohjelma sopii?

Tästä ohjelmasta löydät yin-joogaa aloittelijoille, mutta harjoitukset sopivat hyvin myös jo kokeneemmalle joogille.

Yin-jooga on myös oiva tapa tutustua meditaatioon, sillä avaavissa asennoissa viivytään tovi, kehoa kuunnellen ja mieltä rauhoittaen. Jos meditaatio ja mielen harjoittaminen kiinnostaa enemmänkin, tutustu myös videokirjastostamme erilaisiin ohjattuihin meditaatioharjoituksiin. (Linkki harjoituksiin avautuu vain, jos olet kirjautuneena palveluumme ja jäsenyytesi on voimassa.)

Vinkki: tee yin-joogaharjoituksesta tunnelmallinen kotihetki sytyttämällä kynttilät, pukemalla mukavat ja lämpimät vaatteet päälle ja varaamalla pehmusteita (kuten vilttejä ja tyynyjä) harjoituksen tueksi. Kunkin harjoituksen alta löytyy myös linkki soittolistaan, jonka voit laittaa taustalle, jos tykkäät.

Ihania joogahetkiä <3

Ohjelman sisältö: 6 harjoitusta, joista kaksi viimeistä julkaistaan viikolla 39.

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen