Joogit

YIN-JOOGAN KURSSI – opi yin-joogan perusteet!

Vaikeustaso: Kaikille sopiva

yin-jooga kurssi yin-joogan perusteet

Yin-joogakurssi sinulle, joka haluat sukeltaa ihanan yin-joogan maailmaan! Tämä Yin-joogakurssi sisältää monipuolisia joogaharjoituksia, jotka sopivat niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin joogille hetkiin, kun keho ja mieli kaipaa syvärentoutusta ja ihania venytyksiä.

  • Kenelle: Kaikentasoisille kotijoogeille
  • Mitä: Yin-joogaharjoituksia hetkeen kuin hetkeen, vasta-alkajat huomioiden
  • Kesto: 3 viikkoa, mutta voit tehdä videoita omassa tahdissasi.
  • Ohjaaja: Saana Rasehorn (lue lisää Joogit-valmentajista täältä)

Yin-joogakurssin tarkoitus – mitä yin-jooga on?

Yin-jooga on rentouttava ja palauttava joogamuoto, jossa laskeudutaan ihanan avaaviin asentoihin, ja niissä viivytään hieman pidempään (n. 2–5 minuuttia). Jokainen asento rakennetaan huolella, kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.

Yin-joogassa hermosto rauhoittuu, palautuminen käynnistyy ja kehomieli rentoutuu. Lisäksi avaavat asennot huoltavat kehoa lisäten liikkuvuutta ja helpottaen lihasjumeja.

Lue yin-joogasta lisää: Kattava opas yin-joogan maailmaan

Yin-joogassa käytetään usein apuvälineinä esimerkiksi vilttejä, tyynyjä, joogablokkeja, joogabolsteria tai joogavyötä, joilla tuetaan asentoja mukaviksi ja yksilöllisesti kunkin keholle sopiviksi. Pääset kuitenkin pitkälle pelkillä kotoa löytyvillä tyynyillä ja vilteillä! Jos haluat tutustua tarkemmin joogassa käytettäviin välineisiin, niin lue tämä artikkeli: Joogavälineet esittelyssä!

Miten usein yin-joogaa kannattaa tehdä?

Yin-jooga on oiva työkalu stressinhallintaan – kun tavoitteenasi on parempi palautuminen, hyvät yöunet ja mielen rauhoittaminen, kannattaa yin-joogalle varata esimerkiksi kaksi iltaa viikossa. Tämä yin-joogakurssi on jaoteltu valmiiksi kolmen viikon ajalle, mutta voit toki tehdä sen juuri sinulle sopivaan tahtiin.

Suosittelemme sisällyttämään viikkoosi yin-joogan lisäksi myös dynaamisempia joogaharjoituksia, joissa liikutetaan kehoa – näin saat kehollesi monipuolista harjoittelua. Löydät siksi videokirjastostamme monipuolisesti sekä liikkuvampaa ja voimakkaampaa kuin rentouttavaa ja rauhoittavaakin joogaa.

Kenelle tämä yin-joogan kurssi sopii?

Tämän kurssin yin-joogavideot on tehty siten, että ne sopivat hyvin yin-joogan aloittelijalle. Nautit varmasti harjoituksista, vaikka olisit kokeneempikin yin-joogi – tule rohkeasti kokeilemaan!

Yin-jooga on myös oiva tapa tutustua meditaatioon, sillä avaavissa asennoissa viivytään tovi, kehoa kuunnellen ja mieltä rauhoittaen. Jos meditaatio ja mielen harjoittaminen kiinnostaa enemmänkin, tutustu myös videokirjastostamme erilaisiin ohjattuihin meditaatioharjoituksiin.

Vinkki: tee yin-joogaharjoituksesta tunnelmallinen kotihetki sytyttämällä kynttilät, pukemalla mukavat ja lämpimät vaatteet päälle ja varaamalla pehmusteita (kuten vilttejä ja tyynyjä) harjoituksen tueksi. Kunkin harjoituksen alta löytyy myös linkki soittolistaan, jonka voit laittaa taustalle, jos tykkäät.
Yin-joogakurssin sisältö

Kurssi sisältää 6 erilaista yin-joogavideota, jotka voit tehdä omassa tahdissasi silloin, kun sinulle sopii. Jokaisella videolla on eri teema/kehonosa, mihin harjoituksessa keskitytään.

Videot on jaettu 3 viikolle siten, että tavoitteena on tehdä 2 harjoitusta / viikko, mutta voit kuitenkin edetä omassa tahdissasi.

Näin pääset kurssille mukaan:

Yin-joogan kurssi sisältyy Joogit-palvelun jäsenyyteen. Kun jäsenyytesi on voimassa, paina alta vihreää “ALOITA KURSSI” -nappia, niin olet mukana ja voit aloittaa harjoittelun vaikka heti! 🙂

Kurssi on käytettävissäsi niin kauan, kuin jäsenyytesi on voimassa.

Etkö ole vielä jäsen tai onko jäsenyytesi umpeutunut? Tilaa jäsenyys täältä!

Ohjelman sisältö

OHJEET JA VINKIT

Joogit.fi

Kirjautuminen