Joogit

Joogan aloittaminen kotona – näillä vinkeillä alkuun

joogan aloittaminen kotona

Joogan aloittaminen saattaa olla elämäsi parhaita päätöksiä. Onneksi olkoon, olet tekemässä oikean valinnan! Kun joogaharjoituksesta tulee osa arkeasi ja pääset maistamaan joogan hyötyjä, et enää halua elää ilman. Joogan kokonaisvaltaisuus niin kehon kuin mielen kannalta palkitsee harrastajansa. <3

Miten joogan aloittaminen kotona onnistuu parhaiten? Mitä kotijoogaan tarvitaan? Tästä artikkelista saat parhaat vinkkimme joogan aloittamiseen.

>>> Vai pohditko vielä, että kokeilisitko joogaa vai et? Lue lisää joogan hyödyistä tietopankistamme tai tutustu joogaa aloittelijalle -sivun artikkeleihin. Löydät niistä paljon lisätietoa!

Mitä tarvitsen, jotta pääsen kotijoogassa alkuun?

Joogan aloittaminen kotona on helpompaa, kuin moni uskookaan. Tarvitset vain itsesi, mukavat vaatteet ja nettiyhteyden. Toki voit harjoitella myös kirjasta, mutta etenkin aloittelijan kannattaa nähdä ja kuulla opettajan ohjaavan.

On tärkeää, että löytää sellaisen joogaopettajan, jonka opetustapa tuntuu itselle sopivalta. Kokeilemalla löydät omasi! Joogaopettajia on netin ihmeellisessä maailmassa niin monia, että jokainen löytää itselleen sopivan persoonan ja opetustyylin. Tärkeintä on, että joogaopettajasi huomioi myös aloittelijat ja ohjeistaa siten, että pysyt turvallisesti ja miellyttävästi mukana.

Tarvitsenko joogavälineitä?

Pääset alkuun myös ilman välineitä. Jos kuitenkin hankit yhden joogavälineen, hanki joogamatto. Sitä päätöstä et kadu!

Joogan aloittaminen kotona onnistuu ilmankin mattoa, mutta tulet nopeasti huomaamaan, että joogamatolla kaikki on helpompaa, miellyttävämpää ja sujuvampaa. Vinkit joogamaton valintaan löydät joogamaton osto-oppaastaamme.

Mikäli innostut lajista enemmänkin, suosittelen harkitsemaan joogablokkeja. Nuo yksinkertaiset, mutta äärimmäisen monikäyttöiset joogavälineet kulkevat myös nimillä joogatiilet, joogapalikat – tai ihan vaan blokit. Joogablokit auttavat asennoissa, joissa tuntuu kankealta, tukevat asennoissa, joissa tarvitset hieman extratukea sekä auttavat aktivoimaan juuri ne lihakset, joita sillä hetkellä tarvitset.

Joogablokit voi kuitenkin korvata vaikkapa avaamattomilla kahvipaketeilla tai paksuilla kirjoilla (kuulemma Harry Potterit toimivat erinomaisesti).

Levon joogasta tai yin-joogasta innostuville suosittelen joogabolsterin, eli putkityynyn, hankintaa. Tämänkin voi kuitenkin korvata kotoa löytyvillä peitto- tai vilttirullilla. Mikäli joogavälineet herättivät uteliaisuutesi, voit tutustua niiden käyttöön tarkemmin tässä artikkelissa. 🙂

Onko joogan aloittaminen kotona vaikeaa?

Kunhan löydät aloittelijalle suunnatun joogaharjoituksen ja maltat edetä rauhallisesti, on joogan aloittaminen kotona helppoa ja turvallista.

Kuten missä tahansa uuden lajin opettelussa, myös joogassa kannattaa aloittaa palaa kerrallaan. Salli itsesi olla aloittelija – meistä jokainen on käynyt sen vaiheen läpi!

Valitse sellainen joogakurssi tai -tunti, joka on suunnattu aloittelijoille. Onneksi netistä löytyy nykyään lukuisia vaihtoehtoja kotijoogeille, myös aloittelijoille. Olitpa miten kankea, notkea, vahva tai sporttinen tahansa, kannattaa joogaan tutustua kaikessa rauhassa.

Aloittelijoille suunnatuilta tunneilta opit perustiedot jooga-asanoiden (eli asentojen) turvalliseen tekniikkaan, opit hengityksen merkityksen sekä pääset kokeilemaan joogaan liittyviä erilaisia harjoitteita helposti pureskeltavissa osissa.

Viekö kotijoogan harrastaminen paljon aikaa?

Voit joogata juuri niin paljon tai vähän, kun ehdit. Se on täysin sinusta kiinni!

Toiset joogaavat tunnin viikossa, toiset vartin joka päivä. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa joogata – kunhan harjoitus mahtuu arkeesi ja tuntuu hyvältä, olet oikealla tiellä.

Joogan aloittaminen kotona on siinä mielessä hyvä idea, että säästät siten niin aikaa, rahaa kuin hermoja. Kotijoogit välttyvät matkoilta joogasalille ja takaisin, eivätkä joudu kiirehtimään joogaan ruuhkassa. Mikäli pohdit, että kannattaako sinun joogata aamulla, päivällä vai illalla, lue myös tämä artikkelimme.


Haluatko kokeilla joogaa heti? Kokeile joogaa ilmaiseksi kanssamme 7 päivän ajan!

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy, kommentoi, tai laita meille meiliä: hello@joogit.fi.

Iloisin terveisin,

Henna/Joogit

Lähetä kaverille:

Tilaa joogapostia

Tykkäsitkö tästä? Tilaa uusimmat joogajuttumme suoraan sähköpostiisi.

Tervetuloa sisäpiiriin! :) Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Joogit.fi

Kirjautuminen

Tilaa Uudet jutut sähköpostiisi

Juttuja joogasta ja hyvinvoinnista