Joogit

Joogavälineet esittelyssä: mitä joogaan tarvitsee mukaan?

joogavälineet – mitä joogaan mukaan?

Mitä tarvitsen joogatunnille mukaan? Mitä joogavälineet ovat? Ovatko ne välttämättömiä? Mihin kannattaa panostaa, minkä voi korvata kahvipaketilla?

Lue myös:

Tärkein joogaväline: sinä itse, mukavissa vaatteissa

Välineurheilijan pettymykseksi jooga on laji, jossa pääsee alkuun myös ilman varusteita. Tarvitset vain vaatteet, joissa on helppo liikkua. Mikäli joogaat studiolla tai kuntokeskuksessa, tarvittavat joogavälineet löytyvät yleensä paikan päältä.

Jos olet kotijoogi, pääset pitkälle pelkällä joogamatolla. Monen joogavälineen voi korvata esim. tyynyillä, vilteillä tai paksulla kirjalla.

(Jos haluat kokeilla kotijoogaa, niin tilaa täältä ilmainen 7 päivän joogakokeilu. Se ei sido sinua mihinkään, vaan saat heti käyttöösi koko videokirjastomme sisällön. Ilmaista kokeilua ei tarvitse erikseen perua, vaikka et päättäisi jatkaa jäsenenä.)

Jooga onnistuu tarpeen tullen vaikka nurmikolla, laiturilla, lattialla, sängynpohjalla tai bussin penkillä. Joogaharjoitus on niin monimuotoinen, että löydät hetkeen sopivan tavan nauttia joogan hyödyistä tilanteessa kuin tilanteessa.

Kun on aika kääriä hihat ja aloittaa säännöllinen joogaharjoittelu, aloita hankkimalla laadukas joogamatto. Sellainen, jossa kädet ja jalat eivät lipsu. SItä hankintaa et tule katumaan. 🙂

Mihin joogavälineitä käytetään?

joogavälineet, mitä joogaan tarvitaan
Kuvassa joogassa käytettäviä välineitä vasemmalta oikealle: joogabolsteri, putkirulla, meditaatiotyyny, joogablokki, joogayvö, lacrosse-pallot, joogamatto.

Joogablokit, -bolsterit ja -vyöt ovat hyödyllisiä niin aloittelijalle kuin kokeneelle joogille. Joogavälineet tarjoavat tukea, tuovat asennolle rajoja – sekä antavat lisäbuustia harjoituksessa etenemiseen.

Suurin osa Joogit Heimon tunneista on suunniteltu siten, että pelkkä joogamatto riittää harjoitteluun. Monen joogavälineen voi korvata kotiharjoituksissamme esim. tyynyllä, viltillä tai huivilla.

Käytämme tunneillamme apuvälineinä usein tyynyjä ja vilttejä, sillä niistä on moneksi ja ne löytyvät lähes jokaisen kotoa.

Niiden päällä mm. istutaan, kun tarvitaan takapuolen alle koroketta. Niillä pehmustetaan asentoa, kun polvea kiukuttaa. Viltti lämmittää loppurentoutuksessa ja tyynyt tukevat useita eri asentoja huolehtien, etteivät rentouttavissa asennoissa raajat retkota ilmassa.

Tutustumme tässä artikkelissa joogatunnilla käytettäviin välineisiin jotta tiedät, mistä joogatunneilla puhutaan. 🙂

Joogamatto

joogavälineet kotona
Kuvassa Mandukan ProLite -joogamatto, jolla iso osa Heimon tunneista on kuvattu.

Kun on aika panostaa yhteen joogavälineeseen, panosta joogamattoon! Laadukkaan joogamaton avulla asanat helpottuvat ja harjoitus tuntuu entistä miellyttävämmältä.

Olemme erikokoisia, -pituisia ja -muotoisia ja joogaharjoituksemme näyttävät erilaisilta, joten sama joogamatto ei välttämättä palvele parhaalla tavalla kaikkia. Tutustu joogamaton osto-oppaaseen, jonka lukemisen jälkeen tiedät paremmin, millainen matto sopii juuri sinulle!

Joogablokki

Blokki, tiili, palikka… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyseessä on maton jälkeen kenties yleisin käytössä oleva joogaväline.

Joogablokkeja käytetään milloin muovaamaan asanaa keholle sopivammaksi, milloin tuomaan lattiaa hieman lähemmäs, kun sormet eivät yllä. Niillä voidaan myös lisätä harjoituksen intensiteettiä sekä tehdä useita hauskoja kehonpainolla tehtäviä keskivartalotreenejä!

Blokkeja hyödynnetään myös restoratiivisissa lepoasennoissa selän tai lantion alla, kun halutaan avata rintaa tai nostaa lantio sydämen yläpuolelle.

Joogablokin voi korvata esim. paksuilla kirjoilla tai avaamattomalla kahvipaketilla. Kuulemma Harry Potterit ja Tolkienin paksut kirjat toimivat yllättävän hyvin 😉

joogablokki
Joogablokin päällä voi myös istua ja tehdä istuma-asennosta näin tukevampi & selälle toimivampi.

Joogabolsteri

Joogabolsteri, eli putkityyny, on ihana apuväline etenkin yin-joogassa ja restoratiivisilla tunneilla. Bolsterin päällä muun muassa lepäillään ja pötkötellään selällään tai vatsallaan, tai se asetetaan jalkojen alle rentoutuksen maksimoimiseksi.

Joogabolsterin osto-oppaan löydät täältä.

Bolsterin sijaan voit käyttää kotijoogassa esim. vilttirullaa, peitosta käärittyä rullaa tai pitkän mallista tyynyä.

joogabolsteri
Joogabolsteria käytetään paljon mm. rentouttavilla joogatunneilla, yin-joogassa sekä restoratiivisessa levon joogassa. Kuvassa kotimaisen Sarwa Yogan tattaritäytteinen pellavabolsteri.

Joogavyö

Joogavyöstä on apua monessa eri asanassa. Sen avulla voidaan asettaa keholle rajat, jolloin pysymme tietyssä asanassa tuetummin. Sitä voi hyödyntää myös silloin, kun haluamme opettaa kehomme pysymään tietyssä linjassa, tietyssä asennossa.

Joogavyöllä saat pituutta käsiin ja jalkoihin silloin, kun ne eivät yletä koskettamaan toisiaan.

Joogavyön voi hyvin korvata kotoa löytyvällä vyöllä tai huivilla.

joogavyö
Kuvassa joogavyö auttaa rentouttamaan jalat pitämällä ne lähellä toisiaan ja estämällä sivuille liukumista. Tämä on yksi lukuisista joogavyön käyttötavoista.

Toivottavasti tästä oli apua! Jäikö jokin askarruttamaan? Kysy kommenteissa, pohditaan yhdessä!

Haluaisitko joogata kotona, omassa rauhassasi, mutta asiantuntevan opettajan kanssa? Liity Joogit Heimoon!

Lähetä kaverille:

Tilaa joogapostia

Tykkäsitkö tästä? Tilaa uusimmat joogajuttumme suoraan sähköpostiisi.

Tervetuloa sisäpiiriin! :) Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Joogit.fi

Kirjautuminen

Tilaa Uudet jutut sähköpostiisi

Juttuja joogasta ja hyvinvoinnista