Joogit

soturi 2 asana
  • Suomi: Soturi 2
  • Englanti: Warrior Pose II
  • Sanskrit: Virabhadrasana II

Soturi 2 eli Virabhadrasana II – voimaa ja rauhaa samassa paketissa!

Soturi 2 on yksi joogan tunnetuimpia asanoita. Tämän muodon nähdessään yhdistyy ajatus välittömästi joogaan!

Mikä sotureissa kiehtoo? Soturiasennot tuntuvat voimistavilta, itsevarmoilta, elävöittäviltä ja avaavilta – mutta samaan aikaan niistä voi löytää tyyneyttä ja mielen keskittyneisyyttä. Voimaa ja rauhaa samassa paketissa!

Tässä artikkelissa keskitytään soturi 2 -asanaan. Tutustu myös sen läheiseen kollegaan, soturi ykköseen! Löydät soturi 1 -artikkelin täältä.

Oletko jo tutustunut jäsenyyteemme? Heimon jäsenalueelta löydät lukuisten joogavideoiden lisäksi myös Soturi 2 -tekniikkavideon, jossa käymme läpi yleisimmät asanan kompastuskivet sekä vinkit, miten teet asanasta polvillesi tai lonkillesi lempeämmän.

TUTUSTU JÄSENPALVELUUMME >>>>

Asanan hyödyt

Soturi 2 on vahva asento, joka voimistaa ihanasti alaraajoja sekä avaa lonkkia ja rintaa. Asento herättää keho-mielen nuutuneenakin päivänä ja toimii erinomaisesti energisemmissä joogaharjoituksissa. Lisäksi asana haastaa mielen hetkeksi pysähtymään vahvan asennon äärelle.

Kiinnitä huomiota näihin, kun harjoittelet:

Ei se asennon näyttävyys ja syvyys, vaan sen vakaus ja tasapaino. Kun löydät vahvasta asennosta tyyneyden hetkiä, olet asian ytimessä.

  • Etujalan varpaat ja polvi osoittavat samaan suuntaan; vältä polven sisäkiertoa.
  • Pidä paino tasaisesti molemmilla jaloilla sen sijaan, että nojailisit voimakkaasti etujalkaan.
  • Molemmat jalkaterät ovat tukevasti ja tasaisesti lattiassa. Asanan vakaus ja voima lähtee jaloista.
  • Löydä lantiollesi neutraali asento siten, että molemmat lonkkaluut ovat suunnilleen samalla korkeudella.
  • Ethän roiku syvällä niveltesi päällä, vaan pidä reisi- ja pakaralihakset asennon tukena. Ei se asennon syvyys vaan se vakaus.
  • Avaa lantiota sivulle sen verran, kun se avautuu. Älä väännä väkisin.
  • Pidä keskivartalosi asennon tukena päästämättä alaselkää liikaa notkolle.
  • Kasva päälaelta pituutta ja anna rinnan aueta. Ota itsellesi rohkeasti tilaa!
  • Kannattele käsivarsia yhtää aikaa vahvasti ja kevyesti (joogin ihana paradoksi!), jännittämättä hartioita korviin.
  • Löydä katseelle kiintopiste etukäden sormista (tai sieltä, missä niskallasi on hyvä).
  • Anna hengityksen virrata ja mielen levätä asennossa. Löydätkö vahvan asanan keskeltä palasen tyyneyttä?

Asanamyytinmurtajat:

Alla muutama melko yleinen ohjeistus, joihon olet saattanut törmätä joogatunneilla tai netissä. Näillekin ohjeille on aikansa ja paikkansa, mutta ne eivät toimi kaikille – olemme yksilöitä. Lue alta variaatioita asanaan!

Asanan ulkonäköä tärkeämpää on löytää asanasta sellainen paikka, jossa se palvelee juuri sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Asana on työkalu, jolla pyritään luomaan suotuisia vaikutuksia kehoon ja mieleen – ei päämäärä itsessään. Samaan lopputulokseen voidaan päästä useilla erilaisilla työkaluilla. :)



“LINJAA JALAT SAMALLE VIIVALLE”

Tämä on ns. klassinen tapa tehdä soturi 2. Mikäli asento tuntuu tällä linjauksella sinusta hyvältä, anna mennä! Näin tehtynä asento vaatii kuitenkin lonkilta liikkuvuutta, joka usein ylittää ns. normaalin liikkuvuuden rajat. On ihan ok, vaikka jalkasi eivät olisi samalla ladulla keskenään – se ei ole asanan pääasia.

TAI: Astu jalat omille laduilleen. Näin saat asennosta lonkille hieman lempeämmän. Samalla asennosta tulee hieman tukevampi, eli jos sinulla on tasapainon kanssa haasteita, voi tämä toimia sinulle paremmin.


“KÄDET VAAKATASOON, TOINEN ETEEN, TOINEN TAAKSE”

Tällaisena olemme tottuneet näkemään soturin. Jos kuitenkin olkapäissä on jotain kremppaa, voi käsien kannattelu olla joskus mahdotonta. Miksi jättäisit ihanan asanan tekemättä olkapäänvuoksi, kun soturista voi nauttia niin monella eri tavalla?

TAI: Tuo kämmenet toisiaan vasten sydämen eteen. Tai pidä käsiä ihan missä haluat. Sinun harjoituksesi, sinun asanasi. 🙂


“KÄÄNNÄ LANTIO KOKONAAN SIVULLE AUKI”

Toki toki, jos se suostuu luontevasti kääntymään – mutta harvalla on niin avonaiset lonkat! Väkisin vääntämisestä ei ole hyötyä. Viisas joogi kunnioittaa kehonsa rajoja.

TAI: Anna lantion avautua sivulle sen verran, kuin se luontevasti avautuu – ja pysähdy siihen. Lantiosi voi siis hyvin osoittaa hieman etuviistoon. Päästät lonkkasi pälkähästä astumalla takajalkaa hieman lähemmäs (lyhyempi askelväli) sekä ottamalla sivusuunnassa jaloille enemmän tilaa (jalat omilla laduillaan).


Jäikö jokin askarruttamaan? Heimon jäsenalueelta löydät lisäksi SOTURI 2 -TEKNIIKKAVIDEON, jossa tutustumme asennon yleisimpiin kompastuskiviin ja käymme läpi polvi- ja lonkkaystävällisempiä variaatioita. Liity Heimoon tästä!

PALAA ASANAPANKKIIN

Lähetä kaverille:

Tilaa joogapostia

Tykkäsitkö tästä? Tilaa uusimmat joogajuttumme suoraan sähköpostiisi.

Tervetuloa sisäpiiriin! :) Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Joogit.fi

Kirjautuminen

Tilaa Uudet jutut sähköpostiisi

Juttuja joogasta ja hyvinvoinnista

Joogit.fi

Kirjautuminen