Joogit

Joogit testaa: Mitä Puhti-terveystarkastus kertoo hyvinvoinnista? 

puhti-terveystarkastus joogit kokemuksia

Puhti-terveystarkastus on kotimainen palvelu, jolla voi testata näppärästi, miten elimistö tällä hetkellä voi. Kyseessä on verikoepalvelu, johon ei tarvitse erillistä laboratoriolähetettä. Tulokset esitetään visuaalisesti ja simppelisti siten, että niistä saa nopeasti hyvän käsityksen tämän hetken tilanteesta – oli kyse sitten rauta-arvoista, D-vitamiinitasoista tai vaikkapa kolesterolista.

Joogit x Puhti

Puhti.fi on valikoitunut Joogit-palvelun yhteistyökumppaniksi siksi, että se on samalla asialla meidän kanssa, vaikkakin eri tulokulmasta; tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia, ennen kaikkea ennalta ehkäisevästi.

Jokainen Joogitin yhteistyökumppani on sellainen, johon itse uskomme, ja jota myös itse käytämme. Silloin palvelua on helppo suositella aidosti. 🙂

Joogit-valmentajat eli Henna, Saana ja Krisu kävivät Puhti-terveystarkastuksessa ja kertovat, mitä niistä oppivat – sekä antavat palautettaan palvelusta. Lue lisää alta (jäsen: kurkista asiakaseduista oma etukoodisi, jolla saat Puhti-terveystarkastuksista alennusta)!

Joogit-valmentajien kokemuksia Puhti-terveystarkastuksista

Joogit-valmentajat kävivät Puhdin terveystarkastuksessa kesän ja syksyn 2022 aikana, ja raportoivat alle kokemuksiaan. Hennalle ja Krisulle Puhti oli jo ennestään tuttu, mutta Saana testasi sitä tänä syksynä ensimmäistä kertaa.

Henna:

Henna Haapanen Joogit

Olen käynyt Puhdin terveystarkastuksessa nyt yhteensä viisi kertaa, aloitin säännölliset tsekkaukset vuonna 2020. Teen testit vähintään kerran vuodessa, mutta jos tuloksissa on jotain, mihin toivon muutosta, käyn 3-6 kuukauden päästä seurantakokeisssa tarkistamassa, onko jokin muuttunut matkan varrella.

Valitsen yleensä naiselle suunnatun, laajan terveystarkastuspaketin, johon saatan lisätä jotain yksittäisiä testejä oman mielenkiintoni mukaan. Erityisesti minua kiinnostaa aina kurkata kolesteroliarvot, kilpirauhasarvot, ferritiini sekä tietyt vitamiinitasot (esim. D-vitamiini).

On ollut kiintoisaa huomata, miten esim. alhainen ferritiiniarvoni nousi muutamassa kuukaudessa aivan eri lukemiin, kun panostin raudansaantiin ruokavaliossa sekä rautalisällä. Alhainen ferritiini osoittautui tuolloin syypääksi jatkuvaan päiväväsymykseeni, kun en silloin selvinnyt työpäivästä ilman päiväunia (asiaa selvitettiin tuolloin työterveyslääkärin kanssa ja ferritiiniarvoni mitattiin silloin ensimmäistä kertaa).

Puhti-terveystarkastuksen tulokset ovat tulleet aina 1-2 päivässä, ja niistä tulee ilmoitus sähköpostiin. Tuloksia pääsee lukemaan, kun tunnistautuu Oma Puhtiin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Parasta on se, että tuloksissa näkee myös muutokset edellisiin tuloksiin verrattuna – yhdellä silmäyksellä saa käsityksen siitä, mihin suuntaan kukin mittari on menossa. Jos jokin arvo askarruttaa, on helppo kysyä asiasta suoraan tulosten kera terveydenhuollon ammattilaiselta. Lisäksi Puhdin sivuilta löytyy valtava tietopankki, josta pääsee lukemaan jokaisesta mitattavasta arvosta lisätietoa.

Tykkään tosi paljon Puhdin palvelusta sen helppouden ja nopeuden vuoksi! Olen myös aina ollut hyvin kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista, joten minulle omien mittareideni seuraaminen tuntuu hyvin luontevalta ja mielenkiintoiselta. Saan niistä aina lisämotivaatiota panostaa terveyteeni ja arjen valintoihin.”

Henna on Joogit-palvelun perustaja ja joogaopettaja. Lue täältä lisää Hennasta valmentajana.

Krisu:

Kristian Popov Joogit

“Puhti on mainio työkalu, jota käytän itse vuosittain, eli se on minulle tuttu jo ennen Joogitin ja Puhdin yhteistyötä. Käytän itse miehille suunnattua laajaa liikkujan terveyspakettia, niin on helppo seurata vuosittain, mihin suuntaan mikäkin arvo on menossa. 

Käytän Puhti-terveystarkastuksia myös työssäni valmentajana omien asiakkaideni kanssa. Kannustan valmennettaviani käymään Puhdin testeissä valmennusjaksomme alussa, jopa silloinkin, vaikka valmennettavalla olisi pääsy verikokeisiin myös työterveyden kautta. Näin siksi, että Puhdin tarkastuksissa voidaan seurata myös tiettyjä vitamiineja ja ravinteita, joita ei välttämättä perinteisissä verikokeissa tarkisteta. 

Mikäli asiakkaan verikokeissa näkyy jotain häikkää, voimme heti konsultoida lääkäriä joko Puhdin tai asiakkaan oman lääkärin kautta – ja näin saamme hyvän kokonaiskuvan asiakkaan terveydentilasta. Luon asiakkaalle räätölöidyn ravinto-, liikunta- ja hyvinvointipaketin osittain noiden terveystarkastusten pohjalta.

Puhdin terveystarkastuksista on löytynyt välillä juttuja, joilla on ollut valtava merkitys ihmisen elämään! Jos esim. kolesteroliarvot, rautatasot tai D-vitamiinitasot ovat olleet vinksallaan, olemme pystyneet reagoimaan niihin saman tien ja vaikuttamaan näin asiakkaan kokonaisterveyteen ja jaksamiseen merkittävällä tavalla. Muutaman kuukauden elintapamuutosten jälkeen testit on tehty uudestaan. Asiakkaalle on tuolloin hyvin motivoivaa huomata, miten arkeen tehdyt korjaukset näkyvät konkreettisesti verikokeiden tuloksissa.

Olemme muutaman asiakkaan kanssa saaneet esim. korkeat kolesteroliarvot laskemaan ruokavalion ja liikunnan avulla siten, että asiakas on välttynyt lääkityksen aloittamiselta. Tällaisissa tilanteissa konsultoimme toki aina myös lääkäriä.

Kaiken kaikkiaan koen Puhdin palvelun erittäin hyödylliseksi ja helpoksi tavaksi seurata tiettyjä terveyden mittareita, ja siksi sen takana on helppo seistä myös Joogit-valmentajana ja Puhdin kumppanina.”

Krisu on Joogit-valmentaja ja personal trainer, joka vastaa Joogitilla mm. movementin, kehonpainotreenien ja kahvakuulan ohjaamisesta. Tutustu Krisuun paremmin täällä.

Saana:

Saana Rasehorn Joogit valmentaja

Saanalle Puhdin terveystarkastus oli syksyllä 2022 hänen ensimmäisensä. Saana valitsi laajan naisen terveystarkastuspaketin, jossa on yli 30 testiä, mukaan lukien kolesterolit, verensokeri, D- ja B12-vitamiinit, ferritiini ja natrium.

“Palvelu tuntui tosi helpolta ja kätevältä! Koko homma onnistui tosi sujuvasti ja nopeasti. Tilasin paketin netistä ja kurkkasin, missä on itselleni lähin Mehiläisen laboratorio. Kokeisiin pääsi ilman ajanvarausta, joten testaus oli helppo sovittaa omiin aikatauluihin samalla, kun kävin muutenkin kaupungissa asioilla.

Tulokset tulivat vuorokaudessa, ja niitä oli yllättävän helppo tulkita! Olen pyrkinyt huolehtimaan terveydestäni liikunnan ja monipuolisen ruokavalion avulla jo pidempään, joten oli innostavaa huomata, että panostus on kannattanut – kaikki verikokeet olivat kunnossa, eli tulokset olivat kivasti vihreällä alueella punaisen sijaan.

Terveystarkastuksesta jäi sellainen tunne, että sain lisämotivaatiota jatkaa terveellisten elämäntapojen parissa, jotta tulokset näyttäisivät yhtä hyvältä jatkossakin.”

Saana on Joogit-valmentaja, joka opettaa meillä muun muassa voimajoogaa, yin-joogaa, meditaatioita sekä luovia Funky Flow -joogaharjoituksia. Voit lukea Saanasta lisää täältä.

Puhti-terveystarkastukset Joogit Heimon jäsenille -10%!

Joogit-palvelun jäsenenä saat alennusta Puhdin terveystarkastuksista! Kirjaudu palveluumme ja käy hakemassa alennuskoodisi “asiakasedut” -sivulta.

Liity Joogit-palvelun jäseneksi tai kokeile joogaa kanssamme ilmaiseksi 7 päivän ajan.

Puhdin sivuille pääset täältä.

Lähetä kaverille:

Tilaa joogapostia

Tykkäsitkö tästä? Tilaa uusimmat joogajuttumme suoraan sähköpostiisi.

Tervetuloa sisäpiiriin! :) Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Äänestetyimmät
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
1
0
Jaa tunnelmasi harjoituksen jälkeen!x
Joogit.fi

Kirjautuminen

Tilaa Uudet jutut sähköpostiisi

Juttuja joogasta ja hyvinvoinnista