Joogit

Ulkojooga – 5 vinkkiä ulkojoogaan & valmis joogaohjelma!

ulkojooga – 5 vinkkiä ulkona joogaamiseen

Ulkojooga – miten kaunis ajatus! Kesän tullen joogaan suuren lehtipuun varjossa, mökkilaiturilla laineiden liplatellessa, tai terassilla aamukahvia samalla hörppien. Mikä sen ihanampaa kuin nauttia ulkona joogasta, kesästä ja luonnon äänistä. Mikä muka voisi mennä vikaan?

Mikään tuskin menee vikaan – tärkeintä on liikuttaa kehoaan, hengittää sekä nauttia harjoituksesta. Ulkona joogatessa törmäät kuitenkin muutamiin muuttujiin, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta harjoittelu on mahdollisimman miellyttävää.

Suomen suvi tuo mukanaan myös pörriäiset, pistiäiset, auringonpolttamat ja säänvaihtelut, joten on fiksua huomioida olosuhteet samalla, kun levittää joogamattonsa auki. Lue siis alta parhaat vinkkimme ulkojoogaan!

Tässä artikkelissa:

  • Miksi joogata ulkona?
  • Mitä ottaa huomioon ulkojoogassa? 5 vinkkiä!
  • Valmis ulkojoogaohjelma jäsenille

Miksi ulkojooga?

Ulkojooga – luontoyhteys ja stressinhallinta samassa paketissa

Luonnossa ulkoileminen tekee tutkitusti hyvää niin keholle kuin mielelle. Kun ihminen viettää aikaa metsässä, on havaittu, että fyysinen stressi vähenee, verenpaineen ja sykkeen laskiessa.

Myös mielellä on tapana rauhoittua metsän siimeksessä.

Luontoyhteyden vahvistamisesta ja sen terveyshyödyistä tulee jatkuvasti uusia, kiehtovia tutkimuksia. Ja mikä parasta, jokaisen oikeuksilla ja kauniilla luonnolla varustettuna meillä on Suomessa erinomaiset mahdollisuudet viettää aikaa luonnossa.

Koska sekä jooga että luonto toimivat oivina stressinhillitsijöinä, ei näiden kahden yhdistämisestä voi olla muuta kuin hyötyä.

Lue joogan lukuisista hyödyistä lisää täältä.

Harjoitteluun maustetta ja uudenlaista haastetta

Ulkona harjoitteleminen on kuitenkin hieman erilaista sisätiloissa treenaamiseen verrattuna. Muuttujia ja erilaisia “häiriötekijöitä” on usein hieman enemmän, sää- ja hyttystilanteesta riippuen. 😀

Siksi ulkojoogaa kannattaa lähestyä sopivalla rentoudella. Fyysisesti kaikkein haastavimmat jutut kannattaa usein säästää helpompiin olosuhteisiin ja parasta on keskittyä vankkojen perusteiden vahvistamiseen. Minkä hallitsee tuulen tuivertaessa ja kärpästen suristessa, hallitsee missä tahansa. Vahva harjoitus pohjautuu vahvaan perusteiden hallintaan!

Myös mieli saa ulkona uudenlaista haastetta. Miten pitää mieli keskittyneenä, vaikka ulkopuolella on elämää, ääniä ja touhuja? On erinomaista aivojumppaa harjoitella keskittymistä myös hieman vaikeammissa olosuhteissa.

Tuuli ja varjo pelastavat hellepäivältä

Jos helle on lämmittänyt kodin tuskallisen kuumaksi, voi apu löytyä ulkoa varjopaikasta, jossa tuulehtii miellyttävästi. Ulkojooga saattaa siis olla hellepäivän pelastus, kun keho kaipaa liikettä, mutta sisätilan lämpötilat kirivät kattoon.

Ulkojooga Suomen kesässä – 5 vinkkiä harjoitteluun

ulkojooga joogaa rannalla

Ulkojooga on parhaimmillaan, kun sää suosii ja saa keskittyä rauhassa omaan harjoitukseensa. Näillä vinkeillä teet joogahetkestäsi miellyttävän!

1) Suojaisa spotti on paras spotti

Ulkojooga alkaa paikan valinnasta. Vain taivas ja sää on rajana! Olen itse nauttinut joogasta mm. metsässä, parvekkeella, laivan kannella, kalliolla, rannalla, puistossa ja takapihalla.

Valitse paikka, joka on sopivasti suojaisa – niin auringolta, liikenteeltä kuin ihmisiltä ja eläimiltä.

Aurinkoisena päivänä haluat suojata ihosi liialliselta paahteelta etenkin, jos tahdot harjoitella pidempään. Valitse siis ihanan vilpoisa varjopaikka tai suojaa ihosi muulla tavalla. Suojaudu tarvittaessa myös hyttysiltä, etenkin alkukesän aikaan ja iltahämärässä.

Pystyt keskittymään harjoitukseen paremmin, kun ympärilläsi ei ole liikaa trafiikkia. Asetu sivuun polulta tai kävelytieltä, ettei sinun tarvitse väistellä kulkuneuvoja ja lenkkeilijöitä – tai heidän sinua.

Ihmisestä riippuen muiden ihmisten läsnäolo voi joko ilahduttaa tai häiritä. Tunnet itsesi parhaiten; kaipaatko omaa rauhaa vai rentoudutko parhaiten, kun kuulet ympärilläsi elämän ääniä? Hakeudu paikkaan, jossa sinulla on turvallinen ja hyvä fiilis.

2) Joogamatto vai ei? Kokeile myös ilman mattoa!

Ulkojooga onnistuu myös ilman välineitä, jopa ilman joogamattoa! Luonnonlapset työntävät varpaansa ja sormensa hiekkaan, metsänpohjaan tai nurmikolle ja nauttivat luontoyhteyden voimistumisesta.

Kokeile joskus ulkojoogaa ilman mattoa. Saatat yllättyä, miltä se tuntuu! Voi jopa olla, että aikuisuuden murheiden alle unohtunut lapsenmielisyys pullahtaa iloisesti pintaan. Muistatko vielä niitä lapsuuden kesiä, kun leikit ulkona polvet kurassa? Miksi emme voisi tehdä niin vielä aikuisenakin?

Toki joogamatosta on apua, kun haluaa keskittyä käpyjen ja kivien sijaan itse asanoihin. Mikäli levität joogamattosi ulos, valitse mahdollisimman tasainen alusta – ja varaudu putsaamaan matto harjoituksen päätteeksi.

3) Juomapullo & pyyhe mukaan ulkojoogaan

Rapatessa roiskuu ja jooga janottaa. Ota siis pyyhe ja vesipullo matkaan. Nesteytys on tärkeää aina, mutta erityisesti lämpimillä keleillä. Vesipulloon suosittelemme lisäämään ripauksen elektrolyyttejä, jotta neste imeytyy ja nesteyttää sinua parhaalla mahdollisella tavalla – ja saat samalla tärkeitä suoloja, jotka auttavat jaksamaan helteessä.

Suosittelemme lämpimästi yhteistyökumppanimme Foodinin elekrolyyttijauheita ja -juomia, jotka ovat meilläkin lähes päivittäisessä käytössä. Jos olet Joogit-palvelun jäsen, muista tarkistaa alennuskoodisi Foodinille jäseneduistasi!

Pyyhkeestä on iloa, kun haluat lämmikettä loppurentoutukseen tai sinun tarvitsee putsata jalkoja, käsiä, mattoa tai vaatteita harjoituksen päätteeksi.

4) Häiriötekijät ovat osa harjoitusta ja treeniä mielelle

ulkojoogan haasteet – mitä huomioida

Ulkojooga tarkoittaa usein enemmän häiriötekijöitä ja muuttujia. Kärpänen surisee korvassa, muurahainen kutittelee varvasta, tuuli puhaltaa tukan silmille, naapuriseurue höpöttää äänekkäästi. Miten keskittyä joogaan? Siinäpä vasta mahtava harjoite mielelle!

Suhtaudu tähän positiivisena haasteena, jonka otat ilolla vastaan. Jokainen aistihavainto on osa tätä harjoitusta; anna niiden tulla, mennä ja olla. Mikäli huomaat ärsyyntyväsi, niin tule tietoiseksi tuosta tunteesta, hyväksy se ja jatka harjoitusta.

Kappas; harjoituksesta tulikin juuri mielen treeni, ja hyvä niin. Saat jooga- ja mindfulnessharjoituksen samassa paketissa! 😉

5) Simppeli harjoitus – ilo ja leikkisyys ennen suorittamista

Noudatan ulkojoogassa tätä ohjenuoraa: ilo ja fiilistely ennen suorittamista. Niin ihanaa kuin uuden opetteleminen ja kehittyminen onkin, on ulkona joogatessa usein parempi ottaa rennosti. Anna itsellesi lupa nauttia joogan perusteista ja fiilistellä ympäröivää luontoa ilman paineita harjoituksen “onnistumisesta”.

Toisaalta usein ulkona on enemmän tilaa ja pehmeämpi alusta – miksi et kokeilisi leikkisästi jotain uutta, mitä et ole ennen kokeillut? Pääasia, että nautit harjoittelusta, mitä ikinä se sinulle tarkoittaakaan.

Mistä tiedän, mitä tehdä? Pitääkö osata joogasarjoja ulkoa?

Mikäli olet joogannut pidempään, voit kokeilla keksiä omia joogasarjoja – ihan vain intuitiota seuraten ja liikuttaen kehoa siten, mikä tuntuu hyvältä. Moni tykkää aloittaa erilaisista aurinkotervehdyssarjoista ja maustaa niitä oman maun mukaan erilaisilla asennoilla ja venytyksillä, joita keho siinä hetkessä kaipaa.

Helpointa on kuitenkin seurata valmista ohjelmaa ja edetä joogaopettajan lempeässä ohjauksessa. Onneksi siihen ei nykyään tarvita muuta kuin internet-yhteys!

Joogit-palvelun jäsenenä saat rajattoman pääsyn videokirjastoon, jossa on jo yli 400 erilaista joogaharjoitusta ja treenivideota. Moni videoista on suunniteltu ja kuvattu Suomen kesässä erilaisissa olosuhteissa, mm. mökillä, puistossa, rannalla, metsässä ja lenkkipolulla.

Jäsenenä saat käyttöösi myös valmiit joogaohjelmat, joista yksi sopii tähän teemaan kuin nakutettu. Lue lisää alta!

Valmis ulkojoogaohjelma leppoisiin kesäpäiviin

Ulkojooga ohjelma joogaa ulkona suomen kesässä

Joogaa ulkona – kesäpäivien joogaohjelma on Joogit-palvelun jäsenille ilmainen ohjelma, johon on koottu lempeitä, ihania ja voimistavia ulkojoogavideoita. Kaikki videot on kuvattu kesäisissä Suomen maisemissa.

Ohjelmassa on joogavideoita, jotka on tehty:

  • Laiturilla
  • Metsässä
  • Lenkkipolulla
  • Rannalla
  • Puistossa

Mikä parasta; voit tehdä harjoituksia ihan missä tahansa, sekä juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Videot eivät ole aikaan tai paikkaan sidottuja.

Ulkojoogaohjelmassa on yhteensä 12 erilaista joogaharjoitusta, jossa opettaja (allekirjoittanut) joogaa sinun kanssasi, selkeästi ja rauhallisesti ohjaten. Harjoitukset ovat tasoltaan kaikille sopivia sekä keskitasoisia, kestoltaan 5-40 minuuttia.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin täällä tai liity jäseneksi, ellet vielä ole jäsen! Jäsenyys maksaa alkaen 13,25€ kuukaudessa (12kk jäsenyys). Voit myös kokeilla lyhyemmällä jaksolla: 1kk hintaan 19€. Jäsenyyksien hintaan sisältyy kaikki videot, kaikki joogaohjelmat ja kurssit, jäsenedut sekä valmentajien tuki.

joogit ulkojoogaa ja ulkotreenejä valmentajien kanssa

Joogit-palvelun videoilla joogataan ja treenataan liikkumisen ilon, rentouden ja lempeyden kautta – kuitenkin myös oppien, oivaltaen ja kehittyen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

>>> LUE LISÄÄ JOOGIT-PALVELUN JÄSENYYDESTÄ

>>> LUE, MITÄ ASIAKKAAT SANOVAT PALVELUSTAMME

Toivottavasti tästä artikkelista oli sinulle hyötyä! Nähdäänkö pian joogamatolla?

Parhain terkuin,

Henna-opettaja / Joogit

Lähetä kaverille:

Tilaa joogapostia

Tykkäsitkö tästä? Tilaa uusimmat joogajuttumme suoraan sähköpostiisi.

Tervetuloa sisäpiiriin! :) Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Äänestetyimmät
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Jaa tunnelmasi harjoituksen jälkeen!x
Joogit.fi

Kirjautuminen

Tilaa Uudet jutut sähköpostiisi

Juttuja joogasta ja hyvinvoinnista

Joogit.fi

Kirjautuminen